بر اساس بیانيه WHO ,تغذیه فقیر افراد را در آلوده شدن با
ویروس HIV مستعد تر می سازد. بعلاوه افراد مبتلابه HIV در مراحل اولیه
ابتلا ,نیازشان به کالری تا 10% افزایش یافته و در مراحل پیشرفت ایدزاین
افزایش نیاز تا 30% خواهد بود.
تغذیه ضعیف باعث افزایش سرعت سیر بیماری از فاز HIV به ایدز
می شود.و احتمال ابتلا به عفونتهای فرصت طلب مانند سل را می افزاید.همچنین
مصرف داروهای آنتی بیوتیک نیاز به دریافت غذا را اضافه می کند.
. این در حالی است بیشتر از 33 میلیون HIV مثبت در جهان وجود
دارد که بیشتر از 3/2 آنها در کشورهای فقیر افریقای جنوبی زندگی می کنند.
با وقوع چنین وضعیتی به منظور حفظ امنیت غذایی اقشار کم
درآمد و با درامد متوسط, برنامه جهانی غذاو برنامه مشترک AIDS/HIV کشورهای
متحد ,در پی ترغیب دولت ها و ارگان های مرتبط, به حمایت غذایی از این
خانواده ها شدند . چراکه بحران غذا تمامی دست آوردها ی اخیر در افزایش
بقای بیماران آلوده به HIV را که با افزایش دسترسی آنها به خدمات پزشکی و
درمانی ایجاد شده بود از بین می برد.