بانک اطلاعاتی فنی و مهندسی -> کشاورزی و صنایع غذایی | | 1135 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت
این همایش در تاریخ 1/1/1388 و به مدت -نامعلوم- برگزار می گردد

پژوهشکده کشاورزي موفق به کسب جايزه بيوتکنولوژي شد

طرح تحقيقاتي جداسازي، شناسايي و توليد انبوه باکتري کنترل کننده آفات کشاورزي توسط دکتر "غلامرضا صالحي جوزاني" پژوهشگر بيوتکنولوژي کشاورزي به عنوان طرح برگزيده کشور، جايزه بيوتکنولوژي دانشگاه تربيت مدرس را در ششمين همايش بيوتکنولوژي جمهوري اسلامي ايران کسب کرد.رييس بخش بيوتکنولوژي ميکروبي و ايمني زيستي پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي و مجري اين طرح تحقيقاتي گفت: کنترل آفات و بيماري هاي گياهي با استفاده از سموم شيميايي خسارات جبران ناپذيري بر سلامت مردم و محيط زيست وارد مي کند.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از ذکر نشده است - طرح تحقيقاتي جداسازي، شناسايي و توليد انبوه باکتري کنترل کننده آفات کشاورزي توسط دکتر "غلامرضا صالحي جوزاني" پژوهشگر بيوتکنولوژي کشاورزي به عنوان طرح برگزيده کشور، جايزه بيوتکنولوژي دانشگاه تربيت مدرس را در ششمين همايش بيوتکنولوژي جمهوري اسلامي ايران کسب کرد.
رييس بخش بيوتکنولوژي ميکروبي و ايمني زيستي پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي و مجري اين طرح تحقيقاتي گفت: کنترل آفات و بيماري هاي گياهي با استفاده از سموم شيميايي خسارات جبران ناپذيري بر سلامت مردم و محيط زيست وارد مي کند. لذا در سال هاي اخير از روشي به نام کنترل بيولوژيک استفاده مي شود که در اين روش ، جهت کنترل آفات و بيماري هاي مختلف گياهي از خود طبيعت کمک گرفته مي شود.
صالحي جوزاني افزود: امروزه به دليل درک صحيح از مزاياي اين روش در کشورهاي مختلف دنيا ، ميزان تبادلات اين قبيل سموم بيولوژيک در دنيا به بيش از 300 ميليون دلار و بيش از 1000 فرمولاسيون و محصولات مختلف تجاري به عنوان سموم و کودهاي بيولوژيک در بازار جهاني موجود مي باشند.
وي يکي از مواد مهم مورد استفاده در اين روش را باکتري هاي Bt دانست که به دليل اهميت بالاي اين باکتري در کنترل آفات خاص و عدم تاثير منفي آن بر محيط زيست و سلامت انسان ، آن را به يک عامل بيولوژيک منحصر به فرد تبديل کرده است و در حال حاضر سموم حاصل از اين باکتري عمده ترين سم بيولوژيک مورد کاربرد در جهان (بيش از 80 درصد) را شامل شده و در سال گذشته ميزان فروش آن در دنيا بيش از 200 ميليون دلار بوده است.
عضو هيات علمي پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي اضافه کرد: متاسفانه تاکنون تحقيقات محدودي در خصوص باکتري هاي بومي Bt در کشور ما صورت گرفته است.
وي گفت: تحقيق حاضر به عنوان اولين و جامع ترين تحقيق در زمينه توليد سموم بيولوژيک Bt در سطح کشور است که از سال 1384 شروع شده و در صورت حمايت مسئولين مي تواند اشتغال زايي و درآمد زايي بالايي داشته باشد.
وي افزود: در اين طرح تعداد 128 ايزوله باکتري Bt از مناطق مختلف کشاورزي کشور جداسازي و با استفاده از روش هاي پيشرفته بيوشيميايي و بيولوژي مولکولي شناسايي شدند و سپس قدرت کشندگي آنها بر روي آفات پروانه اي (کرم غوزه پنبه و بيد سيب زميني) ، آفات سخت بالپوش (سوسک برگخوار نارون، سوسک کلرادوي سيب زميني و سوسک سرخرطومي يونجه) و نماتدهاي انگل گياهي مورد بررسي قرار گرفت.
صالحي جوزاني اضافه کرد: سويه هاي بومي بين 5 تا 35 ژن شناخته شده مختلف توليد کننده توکسين را دارا مي باشند که علاوه بر اين تعداد 9 توالي حاوي ژنهاي جديد در سويه هاي بومي مذکور براي اولين بار در دنيا شناسايي شدند که تلاش براي شناسايي فعاليت و توالي کامل آنها ادامه دارد.برخي از اين سويه ها نيز قدرت کنترل کنندگي بالاتر از سويه هاي تجاري خارجي داشتند که در نهايت توليد نيمه انبوه سويه هاي انتخابي با استفاده از ضايعات کشاورزي در سطح پايلوت در بيواکتورها بهينه سازي و انجام شد.
عضو هيات علمي پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي گفت: همچنين در اين روش قندهاي نشاسته ، ساکارز حاصل از ضايعات کشاورزي و صنايع غذايي و لاکتوز حاصل از ضايعات صنايع لبنيات به عنوان منبع کربن، ضايعات ذرت به عنوان منبع ازت و نمک دريا و ترکيبي از املاح معدني ديگر به عنوان منبع املاح استفاده شد.
وي افزود: نتايج نشان داد که مي توان از ضايعات کشاورزي حاوي نشاسته و ساکارز مانند ملاس و نشاسته تجاري يا صنعتي و نمک دريا به طور موثر براي تامين منابع قندي و ازت و منبع املاح براي توليد سوش هاي بومي باکتري Bt استفاده نمود.
صالحي جوزاني در پايان گفت: ويژگي مهم اين طرح اين است که براي اولين بار از آب دريا به عنوان منبع املاح معدني استفاده شد که نتايج آن نيز بسيار رضايت بخش بود در حال حاضر آزمايشات فرمولاسيون مزرعه اي نيز در جريان است که در آينده اي نزديک فرمولاسيون نهايي آن نيز تهيه مي شود و نتايج به بخش خصوصي براي توليد انبوه و در نهايت در دسترس کشاورزان قرار داده مي شود.
رييس بخش بيوتکنولوژي ميکروبي و ايمني زيستي پژوهشکده بيوتکنولوژي يادآور شد: جايزه بيوتکنولوژي دانشگاه تربيت مدرس سال گذشته به دکتر حسيني سالکده که از اعضاي هيات علمي پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي است اهداء شد.


لینک مرتبط 1 :
   سه شنبه 13 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» پزشکیان به دانشگاه شریف می‌رود | 11/9/1403 | 20 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات