بانک اطلاعاتی تمام موارد | 3/7/1389 | 2471 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت
این همایش در تاریخ 30/6/1389 و به مدت 1 روز برگزار می گردد

آشنایی با روش های موفقیت در مصاحبه های استخدامی

پنج شنبه اول مهرماه سالن علامه طباطبایی مرکز علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی میزبان شرکت کنندگان در سمینار مهارت های کار و اشتغال با موضوع و رویکرد روش های موفقیت در مصاحبه های استخدامی بود. به گزارش آنا، این سمینار با رویکردی جدید و متفاوت با شیوه ها و نگرش های رایجی که بر مصاحبه های استخدامی حاکم است توسط کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا -

پنج شنبه اول مهرماه سالن علامه طباطبایی مرکز علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی میزبان شرکت کنندگان در سمینار مهارت های کار و اشتغال با موضوع و رویکرد روش های موفقیت در مصاحبه های استخدامی بود.

به گزارش آنا، این سمینار با رویکردی جدید و متفاوت با شیوه ها و نگرش های رایجی که بر مصاحبه های استخدامی حاکم است توسط کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.تفاوت این سمینار نسبت به سمینار هایی که برای مدیران صورت می گیرد در تغییر زاویه دید و نگاه آموزشی و اطلاعاتی بود که در سطح فارغ التحصیلان داشت.
دکتر ابراهیم شیخ سخنران این سمینار عضو هیات علمی و مدرس دانشگاه های آزاد و سراسری و ارزیاب ارشد جایزه ملی بهره وری و ارشد جایزه تعالی منابع انسانی ایران است که تا کنون بیش از سه هزار مصاحبه استخدامی داشته و در تربیت ارزیاب های کانون های ارزیابی و تربیت مصاحبه گر حرفه ای همت گمارده است. وی در ابتدای جلسه که با موضوع "آشنایی با مفاهیم و مبانی و فنون مصاحبه های رفتار محور برای مصاحبه شوند گان " برگزار شد در تعریف مصاحبه گفت : " مصاحبه یکی از کلیدی ترین فعالیت های متداول در امر جذب نیروی است و درهمه جای دنیا این روش به روشی با سازو کارهای درست و علمی تبدیل شده است." وی افزود " مصاحبه علمی مصاحبه ای رفتار آور است. هدف آن نیز این است که مصاحبه گر بتواند با مشاهده و مطالعه رفتار مشاهده شونده به شناخت خصوصیاتی از او برسد که ممکن است در محیط کار از او سر بزند.به این ترتیب می توان دریافت که در مصاحبه های استخدامی دانش افراد در درجه دوم قرار دارد و رفتارشان در محیط کار در اولویت استخدامی قرار می گیرد"
دکتر شیخ در ادامه سه روش را برای اعتبار مصاحبه استخدامی لازم دانست و متذکر شد" مصاحبه را با سه روش به صورت معتبر انجام می دهند نخست( افزایش ساختار مصاحبه) این ساختار ها به شکل سئوالات شخصی ،روانشناسی ، شغلی و..صورت می گیرند دوم (انجام مصاحبه بر مبنای قابلیت ها ) اینکه فرد باید دارای چه قابلیت هایی باشد و برای چه کاری می خواهد استخدام شود. در این بخش شناخت شغل مورد نظر ، استعداد های مورد نیاز و اینکه ایا همه این قابلیت ها را دارند از جمله سئوالات و مواردی است که مطرح می شود.مورد سوم نیز (انجام مصاحبه های رفتاری است) با این پیش فرض که رفتارهای گذشته فرد بهترین پیش بینی رفتار های آینده او نیز خواهد بود."
دکتر شیخ در ادامه سخنرانی اش در باره مفاهیم و مبانی و فنون مصاحبه های رفتار محور برای مصاحبه شوندگان به 10 قدم اصلی برای مصاحبه های استخدامی اشاره کرد و گفت" نخستین قدم به ( آماده شدن ) برای مصاحبه باز می گردد. تهیه رزومه ها یا CV ، تاکید بر جنبه های مرتبط با کار مندرج بر رزومه ها ، طراحی سئوالات کلیدی مبتنی بر قابلیت ها ، شناخت کامل از شغلی که انتخاب کرده اید،سوابق کار در آن حرفه و تجارب حرفه ای و آزمون ها مرتبط با آن شغل. قدم دوم (داشتن برنامه برای مصاحبه ) مصاحبه را گرم و با اعتماد به نفس آغاز کنید. سئوال های را خوب گوش کنید. شنونده خوبی باشید، پرگویی نکنید، سخنان مصاحبه گر را با تکان دادن سر و نگاه کردن تعقیب کنید. قدم سوم (تلاش در جهت فراهم آوردن محیط و فضا ) ، قدم چهارم (آرامش داشتن در هنگام مصاحبه ) ، قدم پنجم ( ارائه پاسخ های موثر) بکوشید در قالب سخنانتان بسیار خوب و جذاب از قابلیت هایتان سخن بگوید. معمولا مصاحبه ها بین 30 و یا 45 دقیقه به طول می انجامد اگر این زمان کمتر شود اتفاقی غیر نرمال پیش آمده یا به سرعت پذیرفته اید و یا رد شده اید.قدم ششم ( مواظب سئوالات جهت دار باشد) این پاسخ ها با سئوالات آری و خیر مطرح می شود. در این حالات سعی کنید مصاحبه را باز کنید. قدم هفتم ( تشویق مصاحبه گر برای گفت وگو است) ، قدم هشتم ( شنونده دقیق و حساسی باشید) بکوشید تا پاسخ ها را با پختگی و اعتماد به نفس پاسخ دهد.منظور قطعی پاسخ دادن به سئوالات نیست. آغاز مصاحبه بسیار مهم است سعی کنید در آغاز مصاحبه بیشترین تاثیر را بر مصاحبه گر بگذارید زیرا 10 تا 20 دقیقه نخست در انتخاب بسیار تاثیر گذار است. قدم نهم ( تکنیک های شنیدن فعال را بدانید) این تکنیک ها شامل ابزار تعقیب چشمی مصاحبه گر ، تکان دادن سر ، تفسیر ، تشویق ، سکوت و در خواست وضح تر مطرح کرد سئوال از مصاحبه گر است. قدم دهم ( سعی کنید از سئوالات و اطلاعات ارائه شده یادداشت بردارید) .
دکتر شیخ در خاتمه گفت: " در پایان مصاحبه باید به دو نتیجه مهم دست پیدا کنید نخست اینکه با شواهد ارائه شده این شغل تا چه میزان با شما تناسب دارد و دیگر اینکه این شغل انتظارات واقع گرایانه شما را بر آورده می کند یا خیر ؟
در پایان این جلسه دکتر ابراهیم شیخ به سوالات حاظران پاسخ داد.
   سه شنبه 13 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» پزشکیان به دانشگاه شریف می‌رود | 11/9/1403 | 20 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات