هفتمین همایش استادان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور با سخنرانی رامین مهمانپرست، در شهر مشهد به مدت 5 روز آغاز به کار کرد.
در این مراسم برخی از مقامات مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور حضور دارند و حجت الاسلام مرتضوی - رئیس نهاد در این همایش، گفت: ایجاد فاصله میان افراد منجر به تعامل و درک صحیح از روابط سازنده میان آنها نخواهد شد و ارتباط چهره به چهره میان استادان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور با یکدیگر و با مسئولین مرتبط با آنها در ایران را دلیلی بر تغییر نگرشهای بعضاً نادرست مبنی بر عدم امکان تعامل و همکاری با هم دانست.
وی در ادامه، اهداف هفتمین همایش استادان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور را فراهم آوردن بستر مناسب جهت ارتباط استادان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور با یکدیگر، تقویت تعاملات آتی میان استادان و دانشجویان ایرانی شاغل به تدریس یا تحصیل در خارج از کشور با اساتید و مسئولان داخل ایران، معرفی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری به استادان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور، آشنایی با مسائل اساسی و صنفی دانشجویان و رسیدگی به مشکلات و مسائل آنها، آشنایی با دستاوردهای اندیشمندان و نخبگان ایرانی خارج از کشور و... بر شمرد.
به گزارش مهر، سعید سهرابپور - دبیر هفتمین همایش دانشجویان ایرانی خارج از کشور از ثبت نام بیش از 700 نفر از استادان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور پس از اعلام فراخوان هفتمین همایش خبر داد و اضافه کرد: از این تعداد حضور 224 نفر در این همایش قطعی شده که 50 نفر این تعداد را فعالان تشکلهای دانشجویی در خارج از ایران، 80 نفر را دانشجویان برتر در رشتههای مختلف علمی (اغلب در مقاطع دکتری و پسادکتری) و سایرین را اساتید و نخبگان علمی ایرانی شاغل به تدریس یا تحصیل در خارج از کشور و یا اعضای هیئت علمی دانشگاههای معتبر داخلی و یا اساتیدی که به تازگی به ایران بازگشتهاند، تشکیل میدهند.
وی ایجاد ارتباطات و شبکههای علمی میان شرکتکنندگان، ارتباط مستقیم دانشجویان با مسئولان و بیان نظرات و دغدغههای آنها، تعامل و گفتگو با یکدیگر و نیز آشنایی با آخرین دستاوردهای علمی را از جمله فواید این گونه همایشها بر شمرد.
رامین مهمانپرست که به عنوان سخنران ویژه مراسم افتتاحیه این همایش دعوت شده بود، صحبتهای خود را با تأکید بر اهمیت تحصیل دانشجویان ایرانی در خارج از کشور و لزوم دسترسی به علوم روز و فناوریهای پیشرفته آغاز کرد.
وی با بیان اینکه دوران لشگرکشیهای نظامی و سلطه اقتصادی ابرقدرتها بر کشورهای ضعیف به اتمام رسیده و در دنیای امروز، قدرت در اختیار کسانی خواهد بود که به جدیدترین علوم و فناوریهای علمی روز دنیا دسترسی داشته باشند، دعوای میان ابرقدرتها و کشورهای مستقل را بر سر همین موضوع اعلام کرد و دلیل اصلی مخالفت ابرقدرتهای بزرگ با ایران پس از انقلاب اسلامی ایران را همین امر دانست.
مهمانپرست، اقتدار ملی و توفیق در تمام عرصههای سیاسی در سطوح ملی و بینالمللی را در گرو دستیابی به فناوریها و علوم روز دنیا اعلام و ابراز امیدواری کرد که دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل با بازگشت خود به کشور، این راه را بیشتر از پیش هموار کنند.