بانک اطلاعاتی تربیت بدنی ، علوم ورزشی | 5/2/1388 | 220 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

سه دليل براي اميدوار شدن به افشين قطبي

اتفاقاتي كه با بركناري علي دايي و بعد از آن به وقوع پيوست، نشان مي‌دهد كه مجموعه فوتبال ايران آمادگي لازم را براي ‪ ۲۷۰‬دقيقه حساس كه سرنوشت را تعيين مي‌كند، ندارد و به نوعي مي‌توان گفت كه ايران براي حضور در چهارمين جام جهاني به يك نجات‌دهنده نياز دارد. انتخاب افشين قطبي،مهره‌اي كه قرار است در سه ديدار پاياني مقدماتي جام جهاني امتيازهاي از دست رفته در پنج ديدار اول را جبران كرده و تيم ملي را به جام جهاني ببرد، اتفاقي مثبت براي فوتبال ملي به حساب مي‌آيد.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از ایرنا -

اتفاقاتي كه با بركناري علي دايي و بعد از آن به وقوع پيوست، نشان مي‌دهد كه مجموعه فوتبال ايران آمادگي لازم را براي ‪ ۲۷۰‬دقيقه حساس كه سرنوشت را تعيين مي‌كند، ندارد و به نوعي مي‌توان گفت كه ايران براي حضور در چهارمين جام جهاني به يك نجات‌دهنده نياز دارد.

انتخاب افشين قطبي،مهره‌اي كه قرار است در سه ديدار پاياني مقدماتي جام جهاني امتيازهاي از دست رفته در پنج ديدار اول را جبران كرده و تيم ملي را به جام جهاني ببرد، اتفاقي مثبت براي فوتبال ملي به حساب مي‌آيد. چرا كه او به دليل تجربه‌هاي بين‌المللي ، همكاري با مربيان نامدار فوتبال جهان و البته رفتار و خصلتهاي خاص فردي مورد توجه اذهان عمومي قرار دارد و اين مورد توجه بودن، دليل خوبي است تا او با اعتماد به نفسي بالاتر و آرامشي به مراتب بيشتر از مربيان قبلي به فكر اجراي برنامه‌هاي خود در راستاي نتيجه‌گيري باشد.

در زير نگاهي داريم به مولفه‌هايي كه نشان مي‌دهد نشستن افشين قطبي روي نيمكت تيم ملي مي‌تواند اميدواري فوتبال ايران را براي رفتن به جام جهاني ‪ ۲۰۱۰‬آفريقاي جنوبي افزايش دهد.


* محبوبيت و مقبوليت
روزهاي آخر هفتمين دوره ليگ برتر شاهد اتفاق عجيبي بود، استقلالي‌ها كه تيم محبوبشان را در رده غيرقابل باور سيزدهم جدول مي‌ديدند، خواستار قهرماني پرسپوليسي بودند كه هميشه با باختهايش خوشحال و با بردهايش ناراحت مي‌شدند. اين شوق طرفدران آبي دليلي نداشت به جر اينكه آنها دنبال موفقيت مربي‌اي بودند كه با ورودش به فوتبال ايران، ادبيات مربيان را ارتقاء داد و در رفتار و گفتارش صداقتي بي‌نظير يا حداقل كم نظير ديده مي شد.

نحوه برخورد قطبي با مربيان، داوران و حتي با بازيكنانش به نوعي بود كه همه از پيدا شدن گم شده‌اي خبر مي‌دادند كه جاي خالي‌اش ضررهاي زيادي را به پيكره فوتبال تزريق كرده بود. اينكه يك مربي با وجود باخت خانگي به خود اجازه زير سووال بردن داور را نمي‌دهد، اينكه يك مربي تحت هيچ شرايطي بازيكنانش را تخريب نمي‌كند، اينكه يك مربي با وجود شكست‌هاي دور از انتظار از مسووليت شانه خالي نمي‌كند مسايلي بود كه كمتر در فوتبال ايران ديده شده بود، اما قطبي همه اين مولفه‌هاي مثبت را در خود داشت و به همين دليل او در حاليكه تعداد هفته‌هاي حضورش در نيمكت‌هاي ليگ برتر دو رقمي نشده بود، توسط كارشناسان و حتي همكاران خود كه به نوعي رقيبش بودند ، مورد تحسين قرار مي‌گرفت.

وقتي تماشاگران پرسپوليس در زمان مربيان نامداري چون آري هان و مصطفي دنيزلي با ناكامي تيمشان مواجه مي‌شدند، از علي پروين به عنوان تنها كسي كه مي‌تواند اين تيم را از بحران خارج كند، نام مي‌بردند اما افشين قطبي به حدي محبوب شده بود كه در طول يك فصل و نيم حتي در مواقعي كه در چند بازي پي در پي نمي‌توانست انتظارات را برآوده كند، حتي يك بار علي پروين تشويق نشد تا مشخص شود بعد از سالها كسي آمده است كه مي‌تواند ادعا كند هم تراز با سلطان مورد توجه طرفداران قرمز، گرفته است.

نتيجه اينكه، سرمربي تيم ملي بايد كسي باشد كه از مقبوليت و محبوبيت بالايي برخوردار است و تيم ملي با افشين قطبي حالا مي‌تواند اميدوار باشد كه با هدايت يك مربي هم محبوب و هم محجوب، مي‌تواند از مسير پر پيچ و خم مقدماتي براي رسيدن به جام جهاني ‪ ۲۰۱۰‬آفريقاي جنوبي به سلامت عبور كند.


* قطبي، بين‌المللي‌ترين مربي ايراني فوتبال
اينكه يك مربي ملي بايد از تجربه بالايي برخوردار باشد، نظريه‌اي است كه يكي از قوانين نانوشته فوتبال را نشان مي‌دهد.

روزي كه علي دايي به عنوان سرمربي انتخاب شد، خيلي‌ها اين انتخاب را به دليل ميادين بزرگي كه او تجربه كرد بود، انتخابي ايده آل براي تيم ملي مي دانستند. اما بعدا مشخص شد كه بين‌المللي‌ترين چهره تاريخ فوتبال ايران به دليل آنكه پيشينه خاصي در مربيگري نداشت، نتوانست انتظارات را كه توقعاتي غيرمعقول از يك مربي تازه كار بود، برآورده كند و در نهايت از كادر فني بركنار شد.

با نگاهي كوتاه و گذرا به سابقه فعاليت افشين قطبي، با وجود اينكه سابقه سرمربيگري‌اش فقط به حضور در پرسپوليس ختم مي‌شود، ميدان‌هاي بزرگي به چشم مي‌خورد كه نشان مي‌دهد سرمربي فعلي تيم ملي به قدر كافي با شرايط تيم داري و نحوه حضور در تورنمنت‌هاي مهم فوتبال، آشنا است.

حضور در جام جهاني ‪ ۱۹۹۸ ،۲۰۰۲ ،۲۰۰۶‬حتي در نقش يك دستيار و يا آناليزور تجربه‌اي نيست كه بتوان به راحتي از آن گذشت.

تجربه و دانش اندوزي ربطي به جايگاه افراد ندارد
اگر اين نظريه را بتوان جدي گرفت كه البته جدي گرفتنش نمي‌تواند و نبايد غير منطقي تلقي شود، آن وقت است كه مي‌توان افشين قطبي را چهره‌اي با تجربه و البته بادانش شناخت. كمتر كسي است كه سابقه همكاري با مربياني نظير گاس هيدينگ،ديك ادووكات و پيم فربيك را جدي نگيرد، حتي اگر همچنان بر آناليزور بودن قطبي اصرار بورزد.

نتيجه اينكه سرمربي تيم ملي بايد كسي باشد كه در تورنمنت‌هاي بزرگ عضوي از كادر فني بوده و به اندازه لازم به اين دانش رسيده باشد كه در مواقع دشوار چه راهي براي برون رفت از بحران پيدا كند و تيم ملي با افشين قطبي حالا مي‌تواند اميدوار باشد كه نفر اول كادر فني، كسي است كه ميدان‌هايي به مراتب بزرگتر از مقدماتي جام جهاني را به چشم ديده و اتفاقا به موفقيت هم رسيده است.


* قطبي و آشنايي از حريفان
از دهه ‪ ۸۰‬شناخت از حريف اهميت فوق‌العاده‌اي در فوتبال پيدا كرد و مربيان از آن به بعد همان اندازه كه به توانايي بازيكنان براي اتخاذ تاكتيك توجه نشان مي‌دادند، نقاط ضعف و قوت رقيب را هم در نظر مي‌گرفتند.

افشين قطبي به دليل سابقه چندين ساله همكاري با كره جنوبي كه در ‪ ۲‬جام جهاني و يك دوره از رقابت‌هاي جام ملتها در طول آن سالها ديده مي‌شود، با زير و بم كره‌اي‌ها آشنا است و اتفاقا كره‌اي‌ها هم انتخابش را به عنوان سرمربي تيم ملي، تهديدي براي تيم ملي كشورشان مي‌دانند.

كره‌اي‌ها از اسم من وحشت دارند اين ادعايي است كه چند روز بعد از كنار گذاشته شدن دايي از تيم ملي از زبان قطبي شنيده شد تا او اذهان فوتبال دوستان و البته مسوولان فدراسيون را به اين متوجه كند كه حريفي را كه قرار است، براي جام جهاني رفتن شكستش بدهيم، مي‌شناسد و به خوبي مي‌داند كه بايد از چه ترفندي براي نتيجه گرفتن استفاده كرد. نبايد از ياد برد كه فوتبال كره شمالي نيز هم مكتب كره جنوبي است و قطبي در يكسال اخير از نزديك نظاره گر تمام فعاليتهاي فوتبال امارات بوده و به همين دليل است كه تيم ملي به طور حتم در سه ديدار پاياني درحالي به زمين خواهد رفت كه براي دقيقه به دقيقه‌هاي ‪ ۲۷۰‬دقيقه باقي مانده، با توجه به شرايط حريف برنامه خاصي خواهد داشت.

پس نتيجه مي‌گيريم كه سرمربي تيم ملي بايد كسي باشد كه در كنار شناخت از شرايط تيم خود، از حريف هم اطلاعات لازم را داشته باشد و تيم ملي با افشين قطبي حالا مي‌تواند اميدوار باشد كه بيشتر از آنچه حريفان از ايران شناخت دارند، ضعف‌ها و قوت‌هاي حريفان را شناسايي كرده است.


لینک مرتبط :

http://www2.irna.ir/fa/news/view/menu-154/8802045386173527.htm

   چهار شنبه 14 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» پزشکیان به دانشگاه شریف می‌رود | 11/9/1403 | 25 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات