بانک اطلاعاتی تربیت بدنی ، علوم ورزشی | 5/2/1388 | 220 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت
سه دليل براي اميدوار شدن به افشين قطبياتفاقاتي كه با بركناري علي دايي و بعد از آن به وقوع پيوست، نشان ميدهد كه مجموعه فوتبال ايران آمادگي لازم را براي ۲۷۰دقيقه حساس كه سرنوشت را تعيين ميكند، ندارد و به نوعي ميتوان گفت كه ايران براي حضور در چهارمين جام جهاني به يك نجاتدهنده نياز دارد. انتخاب افشين قطبي،مهرهاي كه قرار است در سه ديدار پاياني مقدماتي جام جهاني امتيازهاي از دست رفته در پنج ديدار اول را جبران كرده و تيم ملي را به جام جهاني ببرد، اتفاقي مثبت براي فوتبال ملي به حساب ميآيد.
مجتمع متخصصین ایران به نقل از ایرنا -
اتفاقاتي كه با بركناري علي دايي و بعد از آن به وقوع پيوست، نشان ميدهد كه مجموعه فوتبال ايران آمادگي لازم را براي ۲۷۰دقيقه حساس كه سرنوشت را تعيين ميكند، ندارد و به نوعي ميتوان گفت كه ايران براي حضور در چهارمين جام جهاني به يك نجاتدهنده نياز دارد. انتخاب افشين قطبي،مهرهاي كه قرار است در سه ديدار پاياني مقدماتي جام جهاني امتيازهاي از دست رفته در پنج ديدار اول را جبران كرده و تيم ملي را به جام جهاني ببرد، اتفاقي مثبت براي فوتبال ملي به حساب ميآيد. چرا كه او به دليل تجربههاي بينالمللي ، همكاري با مربيان نامدار فوتبال جهان و البته رفتار و خصلتهاي خاص فردي مورد توجه اذهان عمومي قرار دارد و اين مورد توجه بودن، دليل خوبي است تا او با اعتماد به نفسي بالاتر و آرامشي به مراتب بيشتر از مربيان قبلي به فكر اجراي برنامههاي خود در راستاي نتيجهگيري باشد. در زير نگاهي داريم به مولفههايي كه نشان ميدهد نشستن افشين قطبي روي نيمكت تيم ملي ميتواند اميدواري فوتبال ايران را براي رفتن به جام جهاني ۲۰۱۰آفريقاي جنوبي افزايش دهد.
نحوه برخورد قطبي با مربيان، داوران و حتي با بازيكنانش به نوعي بود كه همه از پيدا شدن گم شدهاي خبر ميدادند كه جاي خالياش ضررهاي زيادي را به پيكره فوتبال تزريق كرده بود. اينكه يك مربي با وجود باخت خانگي به خود اجازه زير سووال بردن داور را نميدهد، اينكه يك مربي تحت هيچ شرايطي بازيكنانش را تخريب نميكند، اينكه يك مربي با وجود شكستهاي دور از انتظار از مسووليت شانه خالي نميكند مسايلي بود كه كمتر در فوتبال ايران ديده شده بود، اما قطبي همه اين مولفههاي مثبت را در خود داشت و به همين دليل او در حاليكه تعداد هفتههاي حضورش در نيمكتهاي ليگ برتر دو رقمي نشده بود، توسط كارشناسان و حتي همكاران خود كه به نوعي رقيبش بودند ، مورد تحسين قرار ميگرفت. وقتي تماشاگران پرسپوليس در زمان مربيان نامداري چون آري هان و مصطفي دنيزلي با ناكامي تيمشان مواجه ميشدند، از علي پروين به عنوان تنها كسي كه ميتواند اين تيم را از بحران خارج كند، نام ميبردند اما افشين قطبي به حدي محبوب شده بود كه در طول يك فصل و نيم حتي در مواقعي كه در چند بازي پي در پي نميتوانست انتظارات را برآوده كند، حتي يك بار علي پروين تشويق نشد تا مشخص شود بعد از سالها كسي آمده است كه ميتواند ادعا كند هم تراز با سلطان مورد توجه طرفداران قرمز، گرفته است. نتيجه اينكه، سرمربي تيم ملي بايد كسي باشد كه از مقبوليت و محبوبيت بالايي برخوردار است و تيم ملي با افشين قطبي حالا ميتواند اميدوار باشد كه با هدايت يك مربي هم محبوب و هم محجوب، ميتواند از مسير پر پيچ و خم مقدماتي براي رسيدن به جام جهاني ۲۰۱۰آفريقاي جنوبي به سلامت عبور كند.
روزي كه علي دايي به عنوان سرمربي انتخاب شد، خيليها اين انتخاب را به دليل ميادين بزرگي كه او تجربه كرد بود، انتخابي ايده آل براي تيم ملي مي دانستند. اما بعدا مشخص شد كه بينالملليترين چهره تاريخ فوتبال ايران به دليل آنكه پيشينه خاصي در مربيگري نداشت، نتوانست انتظارات را كه توقعاتي غيرمعقول از يك مربي تازه كار بود، برآورده كند و در نهايت از كادر فني بركنار شد. با نگاهي كوتاه و گذرا به سابقه فعاليت افشين قطبي، با وجود اينكه سابقه سرمربيگرياش فقط به حضور در پرسپوليس ختم ميشود، ميدانهاي بزرگي به چشم ميخورد كه نشان ميدهد سرمربي فعلي تيم ملي به قدر كافي با شرايط تيم داري و نحوه حضور در تورنمنتهاي مهم فوتبال، آشنا است. حضور در جام جهاني ۱۹۹۸ ،۲۰۰۲ ،۲۰۰۶حتي در نقش يك دستيار و يا آناليزور تجربهاي نيست كه بتوان به راحتي از آن گذشت. تجربه و دانش اندوزي ربطي به جايگاه افراد ندارد نتيجه اينكه سرمربي تيم ملي بايد كسي باشد كه در تورنمنتهاي بزرگ عضوي از كادر فني بوده و به اندازه لازم به اين دانش رسيده باشد كه در مواقع دشوار چه راهي براي برون رفت از بحران پيدا كند و تيم ملي با افشين قطبي حالا ميتواند اميدوار باشد كه نفر اول كادر فني، كسي است كه ميدانهايي به مراتب بزرگتر از مقدماتي جام جهاني را به چشم ديده و اتفاقا به موفقيت هم رسيده است.
افشين قطبي به دليل سابقه چندين ساله همكاري با كره جنوبي كه در ۲جام جهاني و يك دوره از رقابتهاي جام ملتها در طول آن سالها ديده ميشود، با زير و بم كرهايها آشنا است و اتفاقا كرهايها هم انتخابش را به عنوان سرمربي تيم ملي، تهديدي براي تيم ملي كشورشان ميدانند. كرهايها از اسم من وحشت دارند اين ادعايي است كه چند روز بعد از كنار گذاشته شدن دايي از تيم ملي از زبان قطبي شنيده شد تا او اذهان فوتبال دوستان و البته مسوولان فدراسيون را به اين متوجه كند كه حريفي را كه قرار است، براي جام جهاني رفتن شكستش بدهيم، ميشناسد و به خوبي ميداند كه بايد از چه ترفندي براي نتيجه گرفتن استفاده كرد. نبايد از ياد برد كه فوتبال كره شمالي نيز هم مكتب كره جنوبي است و قطبي در يكسال اخير از نزديك نظاره گر تمام فعاليتهاي فوتبال امارات بوده و به همين دليل است كه تيم ملي به طور حتم در سه ديدار پاياني درحالي به زمين خواهد رفت كه براي دقيقه به دقيقههاي ۲۷۰دقيقه باقي مانده، با توجه به شرايط حريف برنامه خاصي خواهد داشت. پس نتيجه ميگيريم كه سرمربي تيم ملي بايد كسي باشد كه در كنار شناخت از شرايط تيم خود، از حريف هم اطلاعات لازم را داشته باشد و تيم ملي با افشين قطبي حالا ميتواند اميدوار باشد كه بيشتر از آنچه حريفان از ايران شناخت دارند، ضعفها و قوتهاي حريفان را شناسايي كرده است. لینک مرتبط : http://www2.irna.ir/fa/news/view/menu-154/8802045386173527.htm |
دسته بندی موضوعی اخبار
اخبار پربازديد هفته
دسته بندی تخصصی اخبار
|
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید
تبلیغات
|