رشاد در ابتدای این نشست طی سخنانی با تبریک ایام دهه کرامت، گفت: حوزههای علمیه شیعه کهنترین دستگاه تعلیم و تربیت در سطح جهان است و ما نمونهای مشابه این نهاد در دنیا مشاهده نمیکنیم. حوزههای علمیه شیعه در یک تاریخ هزار ساله تنها نهاد علمی در جهان اسلام بودهاند و هم اکنون هم رکن اصلی تولید علم و معرفت دینی هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه داد: حوزههای علمیه شیعه در تمامی ابعاد منشأ خدمات بیبدیل و بینظیری بودهاند. در بعد علمی این حوزههای علمیه مرکز اصلی تولید، توزیع و ترویج علم در معنای اعم آن شامل ادبیات تا طب و معماری تا فیزیک بودهاند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: هم اکنون حوزههای علمیه مرکز اصلی تربیت روحانیون است و این روحانیون تربیت شده در حوزههای علمیه مرجع اصلی رفع نیازهای دینی و معنوی مردم هستند.
وی افزود: بسیاری از تربیت شدگان حوزههای علمیه، امروز در دانشگاهها حضور دارند و مشغول خدمات علمی هستند. علیرغم خدمات فراوانی که حوزههای علمیه ارائه میدهند، این نهاد یک نهاد کم خرج و کم توقع است.
رئیس مرکز مدیریت حوزههای علمیه استان تهران، ادامه داد: قبل از تبدیل تهران به پایتخت در دوره قاجاریه، این شهر دارای حوزه علمیه بوده و بعد از تبدیل تهران به عنوان پایتخت هم حوزههای علمیه فراوانی در این شهر ساخته شد و علمای زیادی در این حوزهها به فعالیت علمی پرداختند. اگر شهر ری را نیز جزیی از تهران بدانیم که این کار علمی و مبتنی بر شواهد تاریخی است، میتوانیم بگوییم که سابقه حوزه تهران به قبل از تأسیس حوزه علمیه نجف به دست شیخ الطائفه شیخ طوسی بازمیگردد.
وی ابراز امیدواری کرد که حوزه علمیه تهران با اهتمام همه مسئولین به یک حوزه علمیه در شأن پایتخت نظام اسلامی مبدل شود.
به گزارش مهر، هم اکنون 60 مدرسه علمیه در استان تهران فعال هستند که دارای 7 هزار طلبه است.