بانک اطلاعاتی علوم پزشکی | 21/12/1388 | 470 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

درباره یبوست چه می دانید؟

موثرترین درمان برای یبوست ایجاد یک تغییر مهم در رژیم غذایی است یبوست از شکایات شایع بیماران بوده و معمولاٌ به اجابت مزاج دشوار، نامنظم، ناکامل و کمتر از سه بار در هفته اطلاق می شود . یبوست معنای متفاوتی برای افراد مختلف دارد.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از ايسكا نيوز -
موثرترین درمان برای یبوست ایجاد یک تغییر مهم در رژیم غذایی است یبوست از شکایات شایع بیماران بوده و معمولاٌ به اجابت مزاج دشوار، نامنظم، ناکامل و کمتر از سه بار در هفته اطلاق می شود .
یبوست معنای متفاوتی برای افراد مختلف دارد. ؟
طبق بررسی های انجام شده، بعضی از افراد هر شش تا دوازده روز و آن هم با کمک مسهل های قوی اجابت مزاج دارند و حتی این مسئله را به عنوان امری طبیعی پذیرفته اند.. برای بعضی از افراد حرکت روده و اجابت مزاج درهردو روزیکبار، طبیعی است. درحالیکه فرد دیگری ممکن است روزانه سه باروحتی بیشتر دفع انجام دهد و هر دو آنها کاملاً سالم باشند.
علل عمومی یبوست عبارت است از : مصرف ناکافی فیبر یا مایعات ، اختلالات حرکتی کولون ( کم شدن فرکانس حرکات دودی ) ، افزایش اسپاسم اسفنکتر مقعد ، افسردگی ، برخی از داروها ( مثل قرص آهن ) بالا رفتن سن و بیماریهای سیستمیک مثل کم کاری تیروئید یا دیابت یا هیپرکلسمی ( افزایش کلسیم خون ) و عدم تحرک وفعالیتهای جسمانی و بواسیر دردناک . درمان یبوست نیازمند معاینه دقیق بالینی و بررسی های آزمایشگاهی و رادیولوژیکی بوده که در صورت مشخص شدن علت ، مشکل بیمار براحتی قابل حل خواهد بود .
توصیه های تغذیه ای مناسب در درمان یبوست : موثرترین درمان برای یبوست ایجاد یک تغییر مهم در رژیم غذایی است که البته امروزه کمتر به آن توجه می شود. توصیه هایی نظیر مصرف روزانه 25 گرم فیبر غذایی ، ورزش ، نوشیدن مایعات کافی در طول روز وتوجه به مسائل روانی اجتماعی وتعلیم اجابت مزاج مناسب میتواند به مقدار قابل توجهی به رفع مشکل بیمار کمک کند برخی از عمده ترین توصیه ها عبارتند از :
1- رژیم غذایی متکی بر کر بوهیدرات به همراه سبزیجات و میوه جات مطمئن ترین درمان برای یبوست است.
2- تقریباً اکثر مردم، اثرات مثبت آلو را در مورد یبوست می شناسند. آلو می تواند به فرد مبتلا به یبوست کمک کند. بدین طریق که تغییراتی در افزایش فعالیت قسمتهای پایینی روده داده و به یبوست پایان می دهد.
3- مصرف حبوبات (حبوبات حاوی انواع فیبرها بخصوص فیبرهای بسیارجاذب آب، یعنی سلولزوهمی سلولزمی باشند) می تواند به اجابت مزاج تا حد زیادی کمک نماید.
4 - نوشیدن روزانه بین 8 تا 12 لیوان آب
در پایان لازم است به این نکته توجه شود بیمارانی که اخیرا دچار یبوست شده اند وهمراه آن خونریزی وکاهش وزن نیز دارند می بایست از نظر علل بد خیمی بررسی شوند.
**دکتر سهراب خیرالنسائی، نماینده آموزشی واحد پزشکی تهران در بیمارستانهای تابعه
       
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات