بانک اطلاعاتی فنی و مهندسی -> عمران و معماری | 22/12/1388 | 648 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

جزئیات دو فناوری نوین ساختمانی از دید پدافند غیرعامل

مدیر مرکز توسعه مهندسی و کارآفرینی عمران ایران با اشاره به مطالعات انجام شده در حوزه پدافند غیر عامل بر روی دو فناوری ساختمانی ICF و LSF گفت: فناوری ICF بر خلاف LSF در برابر انفجار و تشعشعات مقاوم است ولی مصالح آن پس از انهدام ساختمان قابل استفاده مجدد برای سازه های جدید نیست. مهندس سیداحسان زارعی در گفتگو با خبرنگار مهر سیستم ICF را ساختمان بتنی دارای عایق ماندگار معرفی کرد و افزود: اساس این سیستم استفاده از سازه بتن آرمه باربر در سقف و دیوار ساختمان است که دیوارها در داخل قالبی از پلی استایرن بتن ریزی می شوند.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از مهر -
مدیر مرکز توسعه مهندسی و کارآفرینی عمران ایران با اشاره به مطالعات انجام شده در حوزه پدافند غیر عامل بر روی دو فناوری ساختمانی ICF و LSF گفت: فناوری ICF بر خلاف LSF در برابر انفجار و تشعشعات مقاوم است ولی مصالح آن پس از انهدام ساختمان قابل استفاده مجدد برای سازه های جدید نیست.

مهندس سیداحسان زارعی در گفتگو با خبرنگار مهر سیستم ICF را ساختمان بتنی دارای عایق ماندگار معرفی کرد و افزود: اساس این سیستم استفاده از سازه بتن آرمه باربر در سقف و دیوار ساختمان است که دیوارها در داخل قالبی از پلی استایرن بتن ریزی می شوند.

پلی استایرن، پلیمری است که از منومر استایرن درست می شود. مونرمر استایرن خود از هیدروکربن مایع طی فرآیندی در پالایشگاه ها از نفت خام تولید می شود.

وی سرعت بالای نصب را از مزیتهای این فناوری ذکر کرد و اظهار داشت: از دید پدافند غیرعامل با توجه به استفاده از بتن به عنوان مصالح اصلی در برابر تشعشعات و امواج ناشی از انفجار انواع مواد منفجره از آسیب پذیری کمتری برخوردار است.

زارعی مقاوم نبودن این نوع ساختمانها در برابر آتش سوزی را از معایب این فناوری دانست و ادامه داد: در ساختمانهایی که با استفاده از فناوری ICF ساخته می شود به دلیل استفاده از پلی استایرن مقاوم نیست ولی از سوی دیگر مصالح به کار رفته در این ساختمانها پس از انهدام غیرقابل استفاده برای ساخت سازه های جدید است.

زارعی مشکلات این نوع ساختمانها در برابر آتش سوزی را از معایب این فناوری دانست و ادامه داد: ساختمانهایی که با استفاده از فناوری ICF ساخته می شوند به دلیل استفاده از پلی استایرن معایبی به این نوع ساختمان در زمان آتش سوزی وارد است. از سوی دیگر مصالح به کار رفته در این ساختمانها پس از انهدام غیرقابل استفاده برای ساخت سازه های جدید هستند.

وی سیستم LSF (ساختمان با اسکلت قاب فلزی سبک سرد نورد شده) را از فناوریهای نوین دیگر در حوزه ساختمان ذکر کرد و در این باره توضیح داد: این سیستم ساختمانهای پیش ساخته فولادی است که متشکل از ورقهای فولادی سرد نورد شده برای سازه، صفحات تخته گچی یا سیمانی و لایه عایق حرارتی و صوتی بوده و قابلیت ترکیب شدن با سیستم های دیگر مانند دیوارهای بتن مسلح سازه ای را دارد.

مدیر مرکز توسعه مهندسی و کارآفرینی عمران ایران کاهش 60 درصدی وزن سازه را از مزایای این سیستم نام برد و خاطرنشان کرد: نصب سریع، مقاومت بالا در برابر پوسیدگی، عدم تاثیرپذیری از شرایط محیطی، عدم نیاز به قالب بندی و قابلیت بازیافت مصالح و سازگاری با محیط زیست از دیگر برتریهای این سیستم است.

زارعی با بررسی این سیستم از لحاظ پدافند غیرعامل اظهار داشت: از نظر پدافند غیرعامل در برابر انفجار، موج و زلزله مقاومت کمی دارد. علاوه بر این به دلیل ضخامت کن ورقه های فولادی موجود، تاثیر آتش و حرارت ممتد قابل ملاحظه است.

وی خاطرنشان کرد: پژوهشگران و دانشجویان برای دسترسی به آخرین اطلاعات، مقالات و پژوهشهای صورت گرفته در زمینه فناوریهای نوین صنعت ساختمان می توانند به آدرس www.nt.tomko.ir نمایشگاه مجازی فناوریهای نوین صنعت ساختمان مراجعه کنند.


   سه شنبه 13 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» پزشکیان به دانشگاه شریف می‌رود | 11/9/1403 | 20 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات