بانک اطلاعاتی فنی و مهندسی | 23/11/1389 | 519 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

اعلام زمان پرتاب ماهواره‌هاي دانشجويي؛ \ نويد \ سال90 \ ظفر \ 91

بلندي گفت: ماهواره دانشجويي نويد نيمه اول سال 90 و ماهواره ظفر نيز تا سال 91 به فضا پرتاب مي‌شود.حسين بلندي مدير مركز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت ايران صبح امروز(شنبه) در جمع خبرنگاران با تاكيد بر اهميت علوم و فناوري فضايي گفت: اگر ما صاحب تكنولوژي فضايي شويم رشد در اين حوزه در زندگي روز مره مردم ما اثر مستقيم مي‌گذرد.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از خبرگزاری فارس - بلندي گفت: ماهواره دانشجويي نويد نيمه اول سال 90 و ماهواره ظفر نيز تا سال 91 به فضا پرتاب مي‌شود.
حسين بلندي مدير مركز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت ايران صبح امروز(شنبه) در جمع خبرنگاران با تاكيد بر اهميت علوم و فناوري فضايي گفت: اگر ما صاحب تكنولوژي فضايي شويم رشد در اين حوزه در زندگي روز مره مردم ما اثر مستقيم مي‌گذرد.

وي ادامه داد: بعد از تصويب و تشكيل سازمان فضايي ايران بخشي از مسئوليت طراحي و ساخت ماهواره به دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي واگذار شد و ما اولين پيشنهاد را به سازمان فضايي داديم.

مدير مركز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت افزود: ماهواره نويد با قرار گرفتن در مدار، پيام مهدي (عج) را ارسال خواهد كرد.

بلندي گفت: ما از سال 86 فعاليت خود را براي طراحي و ساخت ماهواره در دانشگاه كشور آغاز كرديم و در آن زمان هيچ كشوري حاضر به همكاري براي طراحي و ساخت ماهواره به صورت مشترك حاضر به همكاري نشد، از اين رو تصميم به طراحي و ساخت ماهواره در داخل دانشگاه با دانش بومي شديم.

وي افزود: نمونه مهندسي ماهواره نويد سال گذشته رونمايي شد و ما هم اكنون موفق به ساخت مدل فضايي اين ماهواره با دانش بومي شديم.

رئيس مركز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت افزود: اين ماهواره وزني معادل 50 كيلوگرم دارد و در مدار بيضي زمين در فاصله 250 تا 357 كيلومتري زمين قرار مي‌گيرد.

بلندي گفت: طول عمر تجهيزاتي اين ماهواره يك و نيم سال و طول عمر مداري آن 2 ماه است و سلول‌هاي خورشيدي اين مواره نيز همگي در داخل كشور طراحي و ساخته شده است.

وي خاطرنشان كرد: اين ماهواره در نيمه اول سال 90 پرتاب مي‌شود و قدرت تثبيت دوربين آن 400 متر است.

* ماهواره ملي ظفر سال 91 به فضا پرتاب مي‌شود

رئيس مركز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت گفت: نمونه مهندسي ماهواري ملي ظفر هم اكنون ساخته شد و در دهه فجر توسط رئيس جمهور رونمايي شد.

وي ادامه داد: اين ماهواره با پرتابگر داخلي به فضا مي‌رود و در مدار 500 كيلومتري زمين قرار مي‌گيرد؛ طول عمر مداري اين مدار يك و نيم سال است.

بلندي ادامه داد: اين ماهواره مجهز به 3 دوبين است كه قادر به تهيه تصاوير رنگي با دقت 80 متري است و دقت سيستم كنترل اين ماهواره 300 درصد نسبت به ماهواره نويد پيشرفت داشته است.

وي گفت: اين ماهواره قادر به ذخيره و ارسال پيام با حجم يك صفحه A4 است.

بلندي گفت: وزن اين ماهواره 90 كيلوگرم است كه در سال 91 به فضا پرتاب مي‌شود.

مدير مركز تحقيقات ماهواره دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان كرد: اين ماهواره قادر به تشخيص معادن، ذخاير نفت و گاز، جنگل‌ها ، امراض گياهان و آلودگي محيط زيست است و ماهواره ملي ظفر يك ماهواره صد در صد عملياتي است.
   سه شنبه 13 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» پزشکیان به دانشگاه شریف می‌رود | 11/9/1403 | 20 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات