بانک اطلاعاتی فنی و مهندسی | 20/4/1391 | 327 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

وضعیت تولیدعلم ایران در مهندسی/ سرآمدی در مهندسی شیمی و کامپیوتر

جعفر مهراد با بیان اینکه چند سالی است پیشرفتهای علمی ایران توجه جهانیان را جلب کرده و علاوه بر این، موسسات و سازمانهای متعددی وجود دارند که پیشرفتهای علمی کشورهای جهان از جمله ایران را رصد می کنند، خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته نظامهایی مانند ISI و Scopus و در سالهای اخیر ISC با استفاده از روند تحلیل استنادی مبتنی بر انتشارات علمی به ویژه نشریاتی که توسط دانشگاهها، انجمنهای علمی و موسسات پژوهشی منتشر می شوند، نرخ تولیدات علمی را اندازه گیری و اعلام می کنند. وی ادامه داد: هرچند این روش بیشتر جنبه کمی دارد اما پرداختن به استناد و میزان استناد دهی به مقالات علمی نشان دهنده این واقعیت است که هرچه میزان استنادها بیشتر باشد به همان نسبت نیز تولیدات علمی از کیفیت لازم و با اهمیت برخوردار خواهند بود، از این رو استناد در بحث تولید علم، مولفه ای با اهمیت است که دلالت بر کیفیت فعالیت علمی و تحقیقاتی کشورهای مختلف دارد.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از خبرگزاری مهر -

جعفر مهراد با بیان اینکه چند سالی است پیشرفتهای علمی ایران توجه جهانیان را جلب کرده و علاوه بر این، موسسات و سازمانهای متعددی وجود دارند که پیشرفتهای علمی کشورهای جهان از جمله ایران را رصد می کنند، خاطر نشان کرد: در سالهای گذشته نظامهایی مانند ISI و Scopus و در سالهای اخیر ISC با استفاده از روند تحلیل استنادی مبتنی بر انتشارات علمی به ویژه نشریاتی که توسط دانشگاهها، انجمنهای علمی و موسسات پژوهشی منتشر می شوند، نرخ تولیدات علمی را اندازه گیری و اعلام می کنند.

وی ادامه داد: هرچند این روش بیشتر جنبه کمی دارد اما پرداختن به استناد و میزان استناد دهی به مقالات علمی نشان دهنده این واقعیت است که هرچه میزان استنادها بیشتر باشد به همان نسبت نیز تولیدات علمی از کیفیت لازم و با اهمیت برخوردار خواهند بود، از این رو استناد در بحث تولید علم، مولفه ای با اهمیت است که دلالت بر کیفیت فعالیت علمی و تحقیقاتی کشورهای مختلف دارد.

به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، علاوه بر نظامهای استنادی بالا، تقریبا یک دهه است که نظامهای رتبه بندی بین المللی نیز اندازه گیری رتبه علمی دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی را آغاز کرده اند که در این بین نظامهای رتبه بندی تایمز، QS و شانگهای و در دو سال گذشته نظام رتبه بندی ISC از همه مهمتر است. بدین ترتیب، رفتار علمی کشورها و روند حرکت علمی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی بر اساس معیارها و شاخصهای علم سنجی و رتبه بندی تحت مدیریت و کنترل سیستم هایی است که برای سنجش عملکرد پژوهشی تاسیس شده اند.

مهراد در ادامه با بیان اینکه اسکوپوس که وابسته به بنگاه انتشاراتی الزویر است، اکنون نزدیک به 20 هزار نشریه علمی معتبر جهانی را نگاشته، گفت: از میان تمام کشورهای نوظهور علمی، ایران در تولید علم از جایگاه ممتازی برخوردار است به طوری که در یک دهه اخیر کاری که دانشمندان و پژوهشگران ایران بر اساس سیاستهای موثر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام داده اند، کاری برجسته و بسیار درخشان است.

وی در این باره تاکید کرد که دانشمندان ایران در رشته هایی مانند علوم کشاورزی، مهندسی شیمی (که در مقایسه با سایر رشته های دانشگاهی یک رشته نسبتا جدید است)، علوم کامپیوتر، شیمی و مهندسی در سطح منطقه و بین کشورهای نوظهور علمی بسیار پرتوان ظاهر شده اند.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با بیان این مطلب که اسکوپوس در فاصله زمانی سال های 1996 تا 2010 میلادی 10 هزار و 999 مدرک از ایران ثبت کرده، خاطر نشان کرد: بر اساس داده های مستخرج از پایگاه اسکوپوس، این انتشارات در حوزه علوم کشاورزی 40 هزار و 442 استناد دریافت کرده است. 

کشاورزی 2010-1996
اچ ایندکس

لینک مرتبط :

http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=1646113

       
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
خبری برای نمایش وجود ندارد!
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات