بانک اطلاعاتی سایر تخصص ها | | 217 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

ماده تاريك منشا تشعشعات اسرار آميز كيهاني نيست

گروهي از محققان با تجزيه و تحليل اطلاعات به دست امده از «رصدخانه اشعه گاما اينتگرال» متعلق به آژانس فضايي اروپا برخي از تئوري‌ها را مبني بر اينكه ماده تاريك منشا تشعشعات اسرار آميز كيهاني است، رد كردند. در برخي تئوري هاي نجومي عنوان شده است كه بعضي از اشكال ماده تاريك مي‌توانند وجود تشعشعات اسرار آميز را در كهكشان راه شيري توجيه كنند، اما مطالعات و مشاهدات جديد اخترشناسان اين نظريه ها را رد كرده است.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از ایسنا -

گروهي از محققان با تجزيه و تحليل اطلاعات به دست امده از «رصدخانه اشعه گاما اينتگرال» متعلق به آژانس فضايي اروپا برخي از تئوري‌ها را مبني بر اينكه ماده تاريك منشا تشعشعات اسرار آميز كيهاني است، رد كردند.

در برخي تئوري هاي نجومي عنوان شده است كه بعضي از اشكال ماده تاريك مي‌توانند وجود تشعشعات اسرار آميز را در كهكشان راه شيري توجيه كنند، اما مطالعات و مشاهدات جديد اخترشناسان اين نظريه ها را رد كرده است.

وجود اين تشعشعات از دهه 1970 شناخته شده و از آن زمان فرضيه هاي مختلفي براي توجيه آنها ارائه شده است.

تصاوير فضايي و طيفي غيرمنتظره‌اي كه از اين رصدخانه بدست آمده اند نشان مي‌دهد كه اين تشعشعات به طور شديد به سمت مركز كهكشان اوج مي گيرد و در امتداد صفحه كهكشاني به طور نامتقارن كشيده مي شود.

برخي از محققان براي توجيه مشاهدات اينتگرال به انواع مختلفي از ماده تاريك متوسل شدند.

تصور مي شود كه ماده تاريك در سرتاسر كائنات وجود داشته و ماده اي غير قابل تشخيص و متفاوت با ماده معمولي است كه ستاره ها و سيارات را شكل داده است. هم چنين محققان معتقدند كه اين ماده در اطراف و درون كهكشان راه شيري وجود دارد.

در يك پژوهش جديد مشخص شد كه اين تشعشعات از ماده تاريك توليد نشده اند بلكه حاصل يك منبع كاملا متفاوت هستند كه البته كمتر اسرارآميز است.

محققان دريافتند پوزيترون ها يا الكترون هاي مثبت كه از اين تشعشعات متصاعد مي شوند حاصل ماده تاريك نيستند بلكه ستاره هاي غول پيكر منفجر مي شوند و عناصر راديواكتيوي را از خود برجاي مي گذارند كه به ذرات سبكتر شامل پوزيترونها تغيير شكل مي دهند.

اين محققان تاكيد كردند: ماده تاريك نمي تواند مشاهدات اينتگرال را در اين زمينه توجيه كند اما ما با درك بهتر از نحوه رفتار پوزيترون ها توانستيم وجود تشعشعات اسرارآميز را در كهكشان راه شيري مان توجيه كنيم.


لینک مرتبط :

http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1381830

       
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات