بانک اطلاعاتی فنی و مهندسی -> کامپیوتر | 26/7/1388 | 155 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت
لطفاً جوگیر نشویدقیمت درایوهای جامد (اس اس دی) سقوط تدریجی خود را آغاز کرد، وسوسه ها آغاز شد و برخی دوستان اینگونه تصور کردند که با داشتن یکی از این درایوها می توانند کارایی دستگاه های دسک تاپ خود را کن فیکون سازند، غافل از اینکه درایوهای جامد هر چه قدر هم خوب و مهربان باشند هزینه سنگینی را بر خریدار بینوا تحمیل خواهند ساخت. به خاطر دارم هفت، هشت ماه پیش در یکی از هفته نامه های این وادی مقایسه ای جالب و مفصل میان انواع و اقسام موجوداتی که قابلیت ذخیره سازی داده ها را داشتند انجام دادم و هزینه ذخیره سازی یک گیگابایت داده را برای هر یک محاسبه کردم.
مجتمع متخصصین ایران به نقل از IT IRAN - قیمت درایوهای جامد (اس اس دی) سقوط تدریجی خود را آغاز کرد، وسوسه ها آغاز شد و برخی دوستان اینگونه تصور کردند که با داشتن یکی از این درایوها می توانند کارایی دستگاه های دسک تاپ خود را کن فیکون سازند، غافل از اینکه درایوهای جامد هر چه قدر هم خوب و مهربان باشند هزینه سنگینی را بر خریدار بینوا تحمیل خواهند ساخت. به خاطر دارم هفت، هشت ماه پیش در یکی از هفته نامه های این وادی مقایسه ای جالب و مفصل میان انواع و اقسام موجوداتی که قابلیت ذخیره سازی داده ها را داشتند انجام دادم و هزینه ذخیره سازی یک گیگابایت داده را برای هر یک محاسبه کردم.
خوب به خاطر دارم که دیسک های دی وی دی ارزان ترین و سنگ قبر، گران ترین موجود ذخیره ساز قابل دسترس بود. اما در سرزمین ذخیره سازهای دیجیتالی باید گفت درایوهای جامد گران ترین هستند. هر چند قیمت این حضرات طی شش ماهه گذشته افت قابل ملاحظه ای پیدا کرده اما همچنان برای مصرف کننده عام هزینه بر بوده و مقرون به صرفه نیست. قیمت ها چیپ حافظه فلش و چیپ ست های کنترلی مورد استفاده در درایوهای جامد (اس اس دی) قابل ابتیاع در بازارهای جهانی توسط چهار، پنج شرکت مشخص مانند Intel و Samsung و Toshiba و Micron تولید می شوند. بسیاری از برندهای تجاری مختلف نیز از همین ها استفاده می کنند. به عنوان مثال شرکت های Kingston به طور کامل از محصولات Intel بهره می گیرد و شرکت Super Talent نیز از محصولات Toshiba استفاده می کند. در بازار داخلی چهار پنج برند معتبر جهانی چون Patriot و Corsair و Mushkin و Kingston قابل ابتیاع هستند. این را هم بیفزایم که ظرفیت مدل های اس اس دی برخلاف هارددیسک ها از سیستم باینری پیروی می کند و در ظرفیت های 16 و 32 و 64 و 128 و 256 گیگابایتی عرضه می شود. هر چند ظرفیت برخی مدل های جدید همانند هارددیسک ها به صورت 80 و 160 گیگابایتی روانه بازار شده اند. مدل های 32 گیگابایتی در بازار داخلی بین 125 تا 200 هزار تومان قیمت دارند. امکانات خاص و نوع چیپ فلش موجب این اختلاف قیمت شده است. مختصر بگویم که استفاده از دو گونه چیپ فلش چندلایه (ام ال سی) و یک لایه (اس ال سی) در درایوهای جامد رایج است. مدل های اقتصادی از گونه ام ال سی و مدل های فاخر از گونه اس ال سی استفاده می کنند. البته قرتی بازی برندها را نیز نباید از نظر دور انگاشت که در افزایش قیمت قطعه دخیل است. مدل های 64 گیگابایتی در بازار داخلی بین 195 تا 300 هزار تومان قیمت دارند. مدل های 128 گیگابایتی در بازار داخلی بین 430 تا 540 هزار تومان قیمت دارند. ناگفته نماند که مدل های 80 و 192 گیگابایتی هم با قیمت های 345 و 670 هزار تومان در بازار داخلی قابل ابتیاع هستند. اگر نمی توانید بی خیال درایوهای جامد شوید، توصیه می کنم فقط و فقط از برندهای معتبر استفاده کنید و دور برندهای ناشناخته را خط بکشید که معلوم نیست شبه محصول خود را در کدام پستو از سرزمین های لم یزرع چین کمونیست تولید کرده و با قیمت های وسوسه انگیز روانه بازار نحیف ایران می کنند. بسیار مراقب باشید. |
دسته بندی موضوعی اخبار
اخبار پربازديد هفته
دسته بندی تخصصی اخبار
|
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید
تبلیغات
|