بانک اطلاعاتی علوم انسانی | 3/9/1388 | 351 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

شمارمجلات علمي كشورنسبت به تعداداعضاي هيات علمي اندك است

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) با ابراز تاسف از كاهش آمار توليدات علمي به زبان فارسي در سال گذشته، مهمترين عامل آن را تاخير در انتشار مجلات علمي - پژوهشي در كشور عنوان و تاكيد كرد كه تعداد مجلات علمي - پژوهشي كشور به نسبت تعداد اعضاي هيات علمي در كشور اندك است. دكتر جعفر مهراد با بيان اين كه پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) به تدريج به موقعيت علمي خود استحكام مي‌بخشد، گفت: اين پايگاه در ماه‌هاي گذشته به طور موازي توليد علم ايران را به زبان فارسي اندازه‌گيري كرده و نتايج رضايت بخشي از توليد علم دانشمند‌ان ايران به زبان فارسي به دست آورده است.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از ايسنا -

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) با ابراز تاسف از كاهش آمار توليدات علمي به زبان فارسي در سال گذشته، مهمترين عامل آن را تاخير در انتشار مجلات علمي - پژوهشي در كشور عنوان و تاكيد كرد كه تعداد مجلات علمي - پژوهشي كشور به نسبت تعداد اعضاي هيات علمي در كشور اندك است.

دكتر جعفر مهراد با بيان اين كه پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) به تدريج به موقعيت علمي خود استحكام مي‌بخشد، گفت: اين پايگاه در ماه‌هاي گذشته به طور موازي توليد علم ايران را به زبان فارسي اندازه‌گيري كرده و نتايج رضايت بخشي از توليد علم دانشمند‌ان ايران به زبان فارسي به دست آورده است.

وي با اشاره به رشد قابل توجه توليد علم در پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) اظهار كرد: در واقع اين نوع رشد علمي متوجه سياست‌هاي تحقيقاتي وزارت علوم،‌ تحقيقات و فن‌آوري و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از يك سو و دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي و فن‌آوري از سوي ديگر است.

مهراد با بيان اين كه «ISC» صرفا مجلات معتبرعلمي ــ پژوهشي و علمي - ترويجي را نمايه سازي استنادي مي‌كند، تصريح كرد: سياست وزارت علوم و بهداشت بر اساس آيين‌نامه‌هاي نشريات معتبر زمينه‌هاي رشد و بالندگي مجلات علمي را فراهم آورده و هر روز بر تعداد اين مجلات افزوده مي‌شود. افزايش در تعداد مجلات علمي فرصت مناسبي را بر چاپ و نشر مقالات تحقيقاتي دانشمند‌ان فراهم آورده است.

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) خاطرنشان كرد: به نظر مي‌رسد هنوز نسبت تعداد مجلات علمي به تعداد اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي و فن‌آوري اندك است و جا دارد مجلات بيشتري در حوزه‌هاي تخصصي‌تر منتشر شود؛ بنابراين توسعه دوره‌هاي تحصيلات تكميلي و افزايش تعداد اعضاي هيات علمي ايجاب مي‌كند كه محل مناسبي براي انتشار يافته‌هاي تحقيقاتي به حد كافي وجود داشته باشد و اگر اين مهم ميسر شود با اطمينان مي‌توان ادعا كرد كه توليد علم ايران جايگاه طبيعي و واقعي خود را پيدا خواهد كرد.

وي با تاكيد براين كه اثر بخشي دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي و فن‌آوري كشور نيز در توليد علم به زبان فارسي كاملا روشن است به ايسنا گفت: نشر مجلات علمي ، تلاش براي داوري مقالات، ايجاد دفترهاي مناسب براي نشريات و گماردن كاركنان و شاغلان تحقيقاتي در دفاتر مجلات نشان دهنده علايقي است كه براي توسعه علمي كشور وجود دارد. همچنين پرداخت هزينه چاپ مجلات و تخصيص بودجه براي اين كار نشان ديگر اشتياق مسوولان پژوهشي جهت گسترش علم است.

مهراد ادامه داد: با اين حال، فهرست مجلات معتبر وزارت علوم وبهداشت تطبيق آن با گستره فعاليت‌هاي دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي و فن‌آوري نشان مي‌دهد كه بسياري از دانشگاه‌ها در انتشار مجلات علمي ضعيف عمل مي‌كنند و تعداد اندكي از دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي هنوز حتي فاقد يك عنوان مجله عملي هستند كه عدم انتشار مجله علمي، توسعه هدفمند دانشگاه را محدود كرده، ميل به انجام تحقيقات علمي را توسط اعضاي هيات علمي كاهش مي‌دهد و نقش مديريت سرمايه‌هاي فكري دانشگاه‌ها كم رنگ مي‌شود.

وي با اشاره به روند رشد توليد علم به زبان فارسي در پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) گفت: محققان ايراني طي سال‌هاي 1384 تا 1387 به ترتيب 11 هزار و 242، 12 هزار و 320، 13 هزار و 207 و 10 هزار و 403 مقاله در مجلات معتبر علمي منتشر كرده‌اند كه مجموع مقالات فارسي با مقالات انگليسي دانشمند‌ان ايران خيره كننده است. همچنين كمتر كشوري را در بين كشورهاي در حال توسعه سراغ داريم كه به ميزان توليد علم ايران به صورت مقاله‌اي تحقيقاتي، مقاله در مجلات معتبر ملي و بين‌المللي منتشر كرده باشد.

مهراد تصريح كرد: كاهش اندك مقالات به زبان فارسي در سال 1387 ناشي از عوامل ديگر است كه مهمترين آن به تاخير در انتشار مجلات علمي مربوط مي‌شود. از اين رو تاخير در نشر مجلات، آفت گسترش علم به صورت روزمره است و عدم دسترسي به هنگام به شماره‌هاي مختلف به معني محروم كردن جامعه علمي از يافته هاي تحقيقاتي است.

       
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
خبری برای نمایش وجود ندارد!
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات