عبدالحميد نقره کار در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فعاليتهاي کارگروه معماري و شهرسازي در شوراي تحول و ارتقاء علوم انساني به برخي موارد اشاره کرد و گفت: کارگروه معماری و شهرسازی یکی از آخرین کارگروههاي شوراي تحول بود که در سال 90 تشکيل شد و هم اکنون داراي چهار زيرکارگروه معماري، شهرسازي، مرمت و معماری منظر است و سرفصلهاي دروسي که توسط دانشگاهها تدوين شده اند در اين زيرکارگروهها مورد بررسي قرار مي گيرند.
وي با بيان اينکه در مدت کوتاهی روي حدود 30 درس مختلف اصلاحات اوليه انجام شد، اظهار داشت: در کميته هاي تخصصي اعضاي هيأت علمي مرتبط با دروس، از بين سرفصلهاي مختلف سعي مي کردند بهترين و مثبت ترين نکات را در نظر گرفته و جمع بندي مي کنند. در مرحله بعد با توجه به راهبردهاي شوراي تحول، اصلاحات لارم صورت مي گيرد. اين اصلاحات سپس در کارگروه اصلي معماري و شهرسازي بررسي و بعد تصويب مي شوند.
به گفته اين استاد دانشگاه علم و صنعت، مصوبه اين بازنگريها لازم است به تاييد شوراي تحول و ارتقاء برسد، پس از طي اين مرحله به وزارت علوم ارسال مي شود تا در سايت وزارتخانه مورد استفاده دانشگاهها قرار گيرد.
نقره کار وقادرباره اقدامات وزارت علوم در اين باره، گفت: گاهي ات وزارت علوم علاقمند است اصلاحات سرعت بيشتري داشته باشد بنابراين تعدادي از اين سرفصلها در شوراي برنامه ريزي درسي وزارت علوم مورد بررسي و سپس تصويب قرار مي گيرد.
وي در اين باره خاطرنشان کرد: بنابراین در دو محور کار صورت می گرفت؛ بخشي از اين سرفصلها در شوراي تحول نهايي و بخشي ديگر از سرفصلها هم بنا به ضرورت بيشتر در وزارت علوم بررسي مي شود.
رئيس کارگروه معماري و شهرسازي از بازنگري دروس تمام مقاطع خبر داد و افزود: اصلاحات بيشتر روي دروس مقاطع ارشد و دکتري در حال انجام است اما روي اصلاح دروس کارشناسي اختلاف نظرهايي ميان استادان وجود دارد.
نقره کار از 25 تا 26 ساله بودن عمر سرفصلهاي معماري و شهرسازي خبر داد و گفت: بسياري از برنامه هاي درسي معماري و شهرسازي ترجمه برنامه هاي درسي کشورهاي خارجي بود و تاکنون هيچ بازنگري جدي صورت نگرفته بود.