بانک اطلاعاتی فنی و مهندسی -> نانو تکنولوژی | 11/11/1388 | 443 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

توسط محققان دانشگاه امیرکبیر رشته‌هاي نانوكامپوزيتي تبادلگر يون ساخته شد

غشاءهای نانوكامپوزيتي تبادلگر يون با كارآيي بالا برای كاربرد در پيل‌هاي سوختي در دانشکده مهندسی پلیمر طراحي و ساخته شد. مهندس محمدمهدي حسني صدر آبادي گفت: پيل هاي سوختي به عنوان سامانه هایی که انرژي شيميايي را بدون توليد مواد آلاينده به انرژي الکتريکي تبديل مي کنند، روز به روز در حال پيشرفت مي باشند.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از خبرگزاری مجمع متخصصین ایران -
غشاءهای نانوكامپوزيتي تبادلگر يون با كارآيي بالا برای كاربرد در پيل‌هاي سوختي در دانشکده مهندسی پلیمر طراحي و ساخته شد.
مهندس محمدمهدي حسني صدر آبادي گفت: پيل هاي سوختي به عنوان سامانه هایی که انرژي شيميايي را بدون توليد مواد آلاينده به انرژي الکتريکي تبديل مي کنند، روز به روز در حال پيشرفت مي باشند. متخصصین پيل های سوختي از آن به عنوان مهمترين منبع انرژي در قرن بيست و يکم نام مي برند. استفاده از پيل سوختي بخصوص در صنعت خودرو که مهمترين عامل آلوده کنندة هواي شهر های بزرگ می باشند، سير تکاملي طي مي کند. از ميان انواع پيل سوختي، پيل های سوختي متانولي به دليل دانسيتة انرژي بالا از اهميت بسزايي برخوردارند. اينگونه پيل ها از يک غشاء الکتروليت پليمري نازک و دو لایه کاتالیستی که از طرفين به غشاء چسبيده اند، لاية نفوذ گاز و صفحات دوقطبي  تشکيل شده است.
حسني صدرآبادي تصريح كرد: مهمترین جزء پيل های سوختي متانولی، الكتروليت پلیمری آن است كه  وظيفه انتقال پروتون از آند به كاتد را برعهده دارد و در واقع تعیین کننده ترین جزء در کارایی نهایی سامانه محسوب می شود. يكي از مهمترين عوامل محدود كننده كارآيي در پيل‌هاي سوختي متانولي عبورپذيري متانول از عرض غشاء‌هاي پليمري است كه باعث تشكيل پيل‌هاي موضعي، مسموم شدن كاتاليست‌ها و در حالت كلي كاهش كارايي نهايي پيل سوختي و پايين آمدن عمر مفيد پيل می‌شود. به این دلیل تحقيقات فراواني در سراسر دنيا در راستاي طراحي و ساخت غشاهاي نوين، انجام مي شود.
حسني صدر آبادی خاطرنشان كرد: در این تحقيق، نحوه ساخت غشا‌ءهاي نانوكامپوزيتي شامل ماتريس‌هاي جايگزين به همراه تقويت كننده‌هاي معدني اصلاح شده برای كاهش نفوذپذيري و بهبود كارآيي غشا‌هاي حاصل در دستور کار بوده است.
پژوهشگر اين طرح گفت: پلی الکترولیت های طراحی شده در اين طرح دارای قابلیت كاربرد در ماهيچه هاي مصنوعي و همچنين به عنوان غشاء در صنايع كلرو آلكالي می باشد.
شایان ذکر است: تاکنون از طرح حاضر 8 مقاله در مجلات معتبر نمایه شده در IS I به چاپ رسیده است و همچنین 15 مقاله در سمینارهای بین المللی ارائه و 11 اختراع ملی نیز به ثبت رسیده است. در پايان يادآوري مي شود، اين طرح تحت نظارت پروفسور سيد رضا غفاريان و با همكاري مهندس مكرم و مهندس مقدم و مهندس ماجدی در دانشكده های مهندسي پليمر و مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتي اميركبير انجام شد.
 
       
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات