بانک اطلاعاتی علوم پزشکی -> روان شناسی | 26/2/1389 | 375 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

تبعيض در استخدام جوانان باعث سرخوردگي آنها شده است

يك متخصص علوم رفتاري و آسيب‌شناسي اجتماعي گفت: متأسفانه در بعضي از مواقع دستگاه‌ها و نهادها براي استخدام نيروي مورد نيازشان تبعيضاتي را قائل مي‌شوند كه اين امر موجب سرخوردگي جوانان جوياي كار شده است. مجيد ابهري در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: اشتغال يكي از مراحل مهم و تأثيرگذار در زندگي هر فرد است كه كسب شايسته آن تلاش و همت والايي را مي‌طلبد.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از فارس -

يك متخصص علوم رفتاري و آسيب‌شناسي اجتماعي گفت: متأسفانه در بعضي از مواقع دستگاه‌ها و نهادها براي استخدام نيروي مورد نيازشان تبعيضاتي را قائل مي‌شوند كه اين امر موجب سرخوردگي جوانان جوياي كار شده است.
مجيد ابهري در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: اشتغال يكي از مراحل مهم و تأثيرگذار در زندگي هر فرد است كه كسب شايسته آن تلاش و همت والايي را مي‌طلبد.
وي ادامه داد: تمام جوانان با آرزوي رسيدن به شغل مورد علاقه‌شان، تحصيلات خود را به اتمام مي‌رسانند تا با اشتغال در آن، آينده مورد نظر خود را بسازند.
توقع جوانان از كار بالا رفته است اين متخصص علوم رفتاري و‌ آسيب‌شناسي اجتماعي افزود: متأسفانه بنا به دلايل مختلفي در جامعه امروزي وضعيت اشتغال به صورت مطلوب نيست و دولت بايد براي رفع مشكلات اشتغال و با ايجاد تعاوني‌هاي اشتغال‌زايي اميد از دست رفته جويندگان كار كه طبعاً جوانان هستند را به آنها بازگرداند.
ابهري با اشاره به اينكه از نظر آسيب‌شناسي رفتاري كمبود شغل موجب بيكاري جوانان نشده است، تصريح كرد: يكي از مشكلات بيكاري جوانان خود آنها هستند چرا كه جوانان امروزي تن به هر كاري نمي‌دهند و اصطلاحاً توقعاتشان تا حدودي بالا رفته است.
بعضي از افراد جوياي شغل در ديگر كشورها تن به انجام بدترين كارها مي‌دهند وي با بيان اينكه در ايران بعضي از افراد جوياي شغل در ديگر كشورها تن به انجام بدترين كارها مي‌دهند، اضافه كرد: اين افراد به علت گذراندن مراحل دانشگاهي و چندين مراحل اداري كه در آخر مشخص نيست به نتيجه مي‌رسد يا خير، حاضر به جستجوي شغل نيستند كه اين معضلي مهم و جدي براي كشور محسوب مي‌شود.
اين متخصص علوم رفتاري و آسيب‌شناسي اجتماعي بيان كرد: در كشور ايران خانواده‌ها از بدو تولد به فرزندانشان مي‌آموزند بايد در آينده پزشك و يا مهندس شوند و كمتر ديده مي‌شود كه خانواده‌اي به فرزندانشان بگويند، آنها مي‌توانند شغل ديگري جز اين دو را براي خود در نظر بگيرند.
بيكاري، مادر تمام آسيب‌هاي اجتماعي است ابهري تأكيد كرد: در مقابل اين مسئله چگونه مي‌توان باور كرد جواني با اين افكار رشد كند و حاضر باشد مشاغلي غير از پزشكي يا مهندسي را قبول كند بنابر اين قسمتي از بيكاري در جامعه به دليل حاكميت اين روحيه در جوانان نيز است.
وي ادامه داد: بيكاري، مادر تمام آسيب‌هاي اجتماعي است چرا كه از بيكاري آسيب‌هاي اجتماعي فراواني از جمله دزدي، اعتياد، قتل و بزهكاري در جامعه اشاعه پيدا مي‌كند.
جوانان براي رسيدن به يك شغل ساده بايد از مراحل مختلفي عبور كنند اين متخصص علوم رفتاري و آسيب‌شناسي اجتماعي تصريح كرد: در بعضي از مواقع مشاهده مي‌شود، جواناني با مدرك بالاي دانشگاهي براي رسيدن به يك شغل ساده بايد از مراحل مختلفي عبور كرده تا آن شغل را به دست آورند و اين امر در صورتي مهيا مي‌شود كه در كنار مدرك و گذراندن مراحل مختلف، فردي به عنوان پارتي وي را به دستگاهي معرفي كند.
ابهري بيان كرد: در مسئله اشتغال، تربيت خانوادگي، روحيه حاكم بر جامعه، جوانان، بعضي از تبعيض‌ها و اشكالات موجود در ادارات از عمده‌ترين دلايل بيكاري و عدم به كارگيري افراد شايسته است.
 دولت متولي اشتغال است وي با اشاره به اينكه دولت متولي اشتغال در جامعه است، افزود: در كشور سرمايه‌گذاران بخش‌ خصوصي بايد به جاي سرمايه‌گذاري در زمينه‌هاي مختلف با ايجاد واحدهاي صنعتي و توليدي اشتغال‌زايي كنند و معتقدم با انجام شايسته اين مهم البته با همكاري دولت به طور قطع هيچ بيكاري در كشور وجود نخواهد داشت.
اين متخصص علوم رفتاري و آسيب‌شناسي اجتماعي اضافه كرد: متأسفانه در كشور بسياري از افراد به بهانه ايجاد واحدهاي توليدي و صنعتي و ايجاد اشتغال وام‌‌هاي كلان و نجومي دريافت مي‌كنند و سرمايه ملي را در زمينه‌هاي ديگر صرف مي‌كنند، اين اقدام آثار و مشكلات فراواني را در جهت بيكاري جوانان به همراه داشته است.
 نبود اهرم‌هاي كنترل در زمينه گرفتن وام‌هاي كلان موجب افزايش بيكاري شده است ابهري ادامه داد: اين افراد با كندن يك ديوار و ايجاد شاه‌ لوله كار را رها كرده و سرمايه ملي را به خارج از كشور منتقل مي‌كنند، با توجه به اين موضوع دولت بايد مقابله‌اي شايسته و بي‌اماني را با آنها انجام دهد، در غير اين‌صورت بيكاري روز به روز افزايش پيدا خواهد كرد.
وي گفت: نبود اهرم‌هاي كنترل شايسته در زمينه گرفتن وام‌هاي كلان توسط مفسدان اقتصادي و صرف آن در ايجاد و اشتغال در دولت موجب افزايش معضل بيكاري در جامعه شده است.
دولت توقعات هر چند ناچيز جوانان جوياي كار را برآورده كند
اين متخصص علوم رفتاري و آسيب‌شناسي اجتماعي تأكيد كرد: در مقابل افرادي كه وام‌هاي كلاني دريافت مي‌كنند، افرادي هستند كه براي ايجاد يك شغل از صندوق‌هاي قرض‌الحسنه و بانك‌ها تقاضاي وامي به مبلغ 2 ميليون تومان مي‌كنند كه براي دريافت آن بايد از فيلترهاي مختلفي و بسياري بگذرند تا شايد به وي وامي تعلق گيرد كه اين امر يكي ديگر از بروز سرخوردگي افراد و ايجاد معضل بيكاري در جامعه مي‌شود.
ابهري خاطرنشان كرد: در بدنه دولت ضعف‌ها و نكاتي وجود دارد كه مسئولان و كارشناسان اقتصادي بايد آن را هر چه سريع‌تر رفع كنند تا توقعات هر چند ناچيز جوانان و افراد جوياي كار برآورده شود.

   پنجشنبه 1 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» فرصت مجدد برای کنکوری‌ها | 21/8/1403 | 28 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات