بانک اطلاعاتی فنی و مهندسی -> نانو تکنولوژی | 24/3/1389 | 327 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

موفقیت نانو پادتنهای پلاستیکی در سمزدایی از بدن موجودات زنده

دانشمندان گزارشی مبنی بر عملکرد موفقیت آمیز آنتی بادی های پلاستیکی در جریان خون موجود زنده ارائه کرده اند، پدیده ای که می تواند امکان استفاده از پادتن های پلاستیکی را در مبارزه با انواع ویروسها و باکتری ها فراهم آورد. دانشمندان از نانو ذرات پلیمری ترکیبی برای جذب سم پپتید در جریان خون موش استفاده کردند و نشان دادند این پروتئینهای مصنوعی قادرند بدون اینکه توسط پروتئینهای پلاسما و یا سلولهای خونی غیر فعال شوند، سم پپتید را در بدن موجود زنده شناسایی، دستگیر و خنثی کند.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از خبرگزاری مهر -

دانشمندان گزارشی مبنی بر عملکرد موفقیت آمیز آنتی بادی های پلاستیکی در جریان خون موجود زنده ارائه کرده اند، پدیده ای که می تواند امکان استفاده از پادتن های پلاستیکی را در مبارزه با انواع ویروسها و باکتری ها فراهم آورد.

دانشمندان از نانو ذرات پلیمری ترکیبی برای جذب سم پپتید در جریان خون موش استفاده کردند و نشان دادند این پروتئینهای مصنوعی قادرند بدون اینکه توسط پروتئینهای پلاسما و یا سلولهای خونی غیر فعال شوند، سم پپتید را در بدن موجود زنده شناسایی، دستگیر و خنثی کند.

این نانو ذرات پلیمری به نانو ذرات MIP نیز شهرت دارند دانشمندان سم \ ملیتین\ زنبور را با مولکولهای ریزی به نام مونومر ترکیب کردند و سپس بر روی این ذرات واکنشهای شیمیایی انجام گرفت که این ذرات را در زنجیره ای طولانی در کنار یکدیگر قرار داده و سپس این زنجیره ها به صورت جامد درآمدند زمانی که ذرات پلاستیکی به حالت جامد درآمدند محققان سم درون آن را بیرون کشیدند و در نهایت نانو ذراتی با حفره های سمی شکل به جا ماند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا به منظور آزمایش بر روی این ذرات پلاستیکی مقدار کشنده ای از سم ملیتین را به بدن موش تزریق کرده و مشاهده کردند درصد نجات موشهایی که بلافاصله پس از دریافت سم نانو ذرات MIP را نیز دریافت می کنند، نسبت به موشهایی که نانو ذرات به بدن آنها تزریق نمی شود، بسیار بیشتر است این اولین باری است که چنین پادتنهای پلاستیکی در بدن موجودات زنده مورد استفاده قرار گرفته و استفاده از آنها موفقیت آمیز بوده است.

تصویربرداری فلورسانت از بدن موشها نشان می دهد نانو ذرات پلاستیکی و سلولهای سم در سلولهای یکسانی در کبد جمع آوری می شوند، به بیانی دیگر نانو ذرات سلولهای سمی را از خون جدا کرده و کبدها آنها را از بدن می زدایند.

بر اساس گزارش گیزمگ، دانشمندان معتقدند این ابداع پیشرفتی قابل توجه در استفاده پزشکی از ذرات پلاستیکی برای مبارزه با انواع ویروسها، باکتری ها و پروتئینهای آلرژی زا به شمار می رود.

   سه شنبه 13 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» پزشکیان به دانشگاه شریف می‌رود | 11/9/1403 | 20 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات