بانک اطلاعاتی فنی و مهندسی -> کامپیوتر | 5/5/1388 | 121 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

پول الكترونيك فراموش نشده است

استاندارد و تكنولوژي پول الكترونيكي از سوي بانك مركزي به بانك‌ها ابلاغ شده است بنابراين زيرساخت مقرراتي آن آماده است اما استفاده از اين امكان در سازمان‌ها شايد به دليل قوانين دست و پاگير آنها كند است و در نتيجه نمي‌توان تاريخ مشخصي را براي نهايي كردن كار مشخص كرد. مهران شريفي - مدير اداره نظام‌هاي پرداخت بانك مركزي - در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين مطلب اظهار كرد: عملكرد پول الكترونيكي به صورت برون خطي (آفلاين) است و به اين دليل هيچ اتصالي با حساب بانكي برقرار نمي‌شود تا قطع شبكه مشتريان را سردگم كند.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از ایتنا -

استاندارد و تكنولوژي پول الكترونيكي از سوي بانك مركزي به بانك‌ها ابلاغ شده است بنابراين زيرساخت مقرراتي آن آماده است اما استفاده از اين امكان در سازمان‌ها شايد به دليل قوانين دست و پاگير آنها كند است و در نتيجه نمي‌توان تاريخ مشخصي را براي نهايي كردن كار مشخص كرد.



مهران شريفي - مدير اداره نظام‌هاي پرداخت بانك مركزي - در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اين مطلب اظهار كرد: عملكرد پول الكترونيكي به صورت برون خطي (آفلاين) است و به اين دليل هيچ اتصالي با حساب بانكي برقرار نمي‌شود تا قطع شبكه مشتريان را سردگم كند.

وي در تعريف پول الكترونيكي گفت: پولي كه از حساب مشتري كسر و در فضاي چيپ روي كارت الكترونيكي ذخيره مي‌شود، نوعي پول الكترونيكي است. او با بيان اين كه نحوه شارژ مجدد پول الكترونيكي هنوز پياده‌سازي نشده است، افزود: معمولا بعد از اتمام مبلغ پول الكترونيكي، كانال‌هايي چون حضور در شعب بانك‌ها، ATM و POS امكان شارژ مجدد را فراهم خواهد كرد.

شريفي در پاسخ به اين سئوال كه آيا كساني كه حساب بانكي ندارند مي‌توانند پول الكترونيكي داشته باشند؟ با اشاره به نگراني‌هاي مربوط به پولشويي خاطرنشان كرد: از آنجا كه وقتي مشتري اسكناس به بانك مي‌آورد كنترل‌هاي لازم صورت مي‌گيرد كه پول تميز و مشروع باشد، بنابراين براي اين كه در حوزه بانكداري الكترونيك مشكلات پولشويي مانعي ايجاد نكند از پولي كه در حساب افراد است با اين فرض كه آن پول تمام مراحل كنترل را پشت سر گذاشته است براي پرداخت‌هاي الكترونيكي استفاده مي‌شود.

مدير اداره نظام‌هاي پرداخت بانك مركزي افزود: در پول الكترونيكي معمولا مبالغ پايين تا سقف 100 هزار تومان ذخيره مي‌شود، لذا تسهيلاتي فراهم شده است كه مشتري با آوردن پول فيزيكي در بانك بتواند پول الكترونيكي خود را شارژ كند و به اين ترتيب لزومي به داشتن حساب نباشد زيرا مسائل پولشويي بيش‌تر روي مبالغ زياد ايجاد نگراني مي‌كند.

به گفته او معمولا در جهان براي پرداخت‌هاي خيلي كم مثل تاكسي، اتوبوس، مترو، خريد روزنامه و ... از پول الكترونيكي استفاده مي‌شود. بنابراين مردم با مبالغ كم پول الكترونيكي خود را شارژ مي‌كنند تا اصل پول خود را در بانك كه شامل سود مي‌شود نگه‌داري كنند. همچنانكه خريد با هزينه بالا با كارت‌هاي شتاب به صورت آنلاين صورت مي‌گيرد.

وي تصريح كرد: در كشورهاي مختلف ترويج پول الكترونيكي از حمل و نقل عمومي شروع مي‌شود. به اين منظور در كشور ما شهرداري تهران‌ دو هزار اتوبوس را كابل‌كشي كرده اما هنوز كارت خوان‌هاي مورد نياز را نصب نكرده است.

وي گفت: به عنوان بانك مركزي نمي‌توانيم استفاده از پول الكترونيكي را به سازمان‌هاي دولتي تكليف كنيم مگر اينكه دولت اين كار را انجام دهد؛ ما تنها پيشنهاد تكليف را به دولت مي‌دهيم. او با بيان اينكه POSهاي كنوني با سيستم آنلاين كار مي‌كنند اما پول الكترونيكي به صورت آفلاين خدمات‌رساني مي‌كند خاطرنشان كرد: براي استفاده از پول الكترونيكي به POSهاي جديد نياز داريم هر چند مي‌توان با كمي اصلاح نرم‌افزاري دستگاه‌هاي موجود از آن‌ها نيز بهره‌ برد. اما در مواردي چون تاكسي و اتوبوس تنها POSهاي آفلاين كار مي‌كنند كه بايد خريداري و نصب شوند.


لینک مرتبط :

http://www.itna.ir/archives/news/012863.php

   پنجشنبه 1 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات