بانک اطلاعاتی علوم پزشکی -> دارو سازی | 24/5/1388 | 429 بار مشاهده | درج شده توسط

عربستان ارائه داروي ضدويروس آنفلوآنزاA رامحدودكرده است

عربستان ارائه داروي ضدويروس آنفلوآنزاA رامحدودكرده است مدير برنامه آنفلوآنزا و مراقبت بهداشت مرزي وزارت بهداشت با بيان اينكه عربستان در ارائه داروي ضد ويروس آنفلوآنزاي A به مبتلايان اين ويروس، محدوديت ايجاد كرده، حدود 55 درصد ايرانيان مبتلا به آنفلوآنزاي A را مربوط به زائران حج عنوان و خاطرنشان كرد: با توجه به ماندگاري ويروس آنفلوانزاي A به زائران اماكن متبركه در شهرهاي مشهد، ‌قم و شيراز توصيه مي‌شود براي سجده كردن در حرم‌هاي متبركه جانماز همراه خود داشته باشند. دكتر محمود سروش كه در سمينار آموزشي آنفلوانزاي آ در ساختمان مركزي هواپيمايي جمهوري اسلامي سخن مي‌گفت، با بيان اين كه در حال حاضر جابجايي ويروس آنفلوآنزاي نوع آ بر اساس مبناي حركتي اين ويروس است، ادامه داد: حركت اين ويروس در دنيا اغلب به وسيله سفرهاي پروازي انجام مي‌شود.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از سلامت نیوز - عربستان ارائه داروي ضدويروس آنفلوآنزاA رامحدودكرده است
مدير برنامه آنفلوآنزا و مراقبت بهداشت مرزي وزارت بهداشت با بيان اينكه عربستان در ارائه داروي ضد ويروس آنفلوآنزاي A به مبتلايان اين ويروس، محدوديت ايجاد كرده، حدود 55 درصد ايرانيان مبتلا به آنفلوآنزاي A را مربوط به زائران حج عنوان و خاطرنشان كرد: با توجه به ماندگاري ويروس آنفلوانزاي A به زائران اماكن متبركه در شهرهاي مشهد، ‌قم و شيراز توصيه مي‌شود براي سجده كردن در حرم‌هاي متبركه جانماز همراه خود داشته باشند.

دكتر محمود سروش كه در سمينار آموزشي آنفلوانزاي آ در ساختمان مركزي هواپيمايي جمهوري اسلامي سخن مي‌گفت، با بيان اين كه در حال حاضر جابجايي ويروس آنفلوآنزاي نوع آ بر اساس مبناي حركتي اين ويروس است، ادامه داد: حركت اين ويروس در دنيا اغلب به وسيله سفرهاي پروازي انجام مي‌شود. اين در حالي است كه ممكن است بيمار طي پرواز هيچ علامتي از بيماري نداشته باشد اما هنگام ورود به كشور دوره نهفتگي آن به پايان رسيده و آلودگي خود را نشان دهد. بنابراين نبايد مديريت زمان را در اين زمينه از دست داد. به اين ترتيب لازم است فرم‌هاي غربالگري مسافران براي تشخيص سريع به نمايندگان بخش سلامت ارائه شود.

وي با بيان اينكه حدود 95 تا 98 ويروس آنفلوآنزاي نوع A نياز به بستري ندارد، گفت: اما همين 3 تا 5 درصد باقيمانده افراد داراي شرايط نگران كننده هستند و خطر مرگ و مير در آنها وجود دارد. بنابراين لازم است در شرايط پرواز به اين افراد توجه ويژه‌اي شود.

دكتر سروش در ادامه با بيان اينكه تغيير احتمالي ژنوم اين ويروس در فصل سرد سال بسيار مهم است، گفت: معمولا اين ويروس‌ها عمل نوتركيبي انجام مي‌دهند. از آنجا كه آنفلوآنزاي پرندگان در فصل سرد سال حدود 60 درصد مرگ و مير به دنبال دارد در صورت تركيب آنفلوآنزاي A با آنفلوآنزاي پرندگان مشخص نيست كه چه عواقبي مي‌تواند به دنبال داشته باشد و يا ميزان مرگ و مير آن چقدر خواهد بود.

وي گفت: هنگام پاندمي ويروس آنفلوآنزا، ماندگاري آن دو سال است؛ بنابراين رعايت بهداشت فردي از جمله رعايت فاصله با فرد بيمار و رعايت آداب سرفه و عطسه بسيار لازم است.

وي با اشاره به تاييد نخستين مورد آنفلوآنزاي نوع A در ايران در 26 خرداد ماه، گفت: تا امروز 196 مورد مثبت آنفلوآنزا در كشور گزارش شده است كه درصد قابل توجهي از اين مبتلايان (23/55 درصد) مربوط به زائران مكه و مدينه بوده است. اما تاكنون اين ويروس در كشور مرگ و ميري نداشته است. از ميان ايراني‌هاي مبتلا به اين ويروس 132 نفر را مرد و 64 مورد آن را زنان تشكيل مي‌دهند.

دكتر سروش با بيان اين كه در ميان كشورهاي مديترانه شرقي آمار شيوع اين بيماري در عربستان نسبت به كشورهاي ديگر بيشتر است، افزود: با توجه به سفرهاي خارجي، آمار تماس افراد سالم با ديگران بالا مي‌رود به عنوان مثال در اصفهان دو زائر خانم كه از مكه بازگشته بودند به دليل روبوسي با زني باردار وي را مبتلا كردند. به دنبال مبتلا شدن اين زن باردار، سه روز آماده باش در اصفهان براي مراقبت از اين زن باردار داده شد. در حال حاضر اين بيمار با مراقبت‌هاي انجام شده بهبود يافته است.

وي با اشاره به اقدامات انجام شده براي قانع كردن سازمان حج و زيارت به منظور لغو عمره ماه رمضان، گفت: در اين زمينه اقدامات زيادي صورت گرفت و نهايتا عمره رمضان لغو شد. اما عمره گزاراني كه در حال برگشت از عربستان هستند نيز بسيار مهم هستند. ‌جمعيت دانش آموزي كه به حج عمره مشرف شده‌اند در حال بازگشت هستند. مقرر شده بود چهار پزشك به اين منظور اعزام شوند كه نهايتا دو پزشك براي مراقبت اعزام شدند. عربستان در ارائه داروي ضد ويروس آنفلوآنزا محدوديت ايجاد كرده است. به اين ترتيب روز گذشته مقداري داروي ضد ويروس به عربستان ارسال كرديم.

دكتر سروش با بيان اينكه تاكنون 61/45 درصد موارد آنفلوآنزاي نوع A مربوط به گروه سني 15 تا 24 سال بوده است، گفت: اين گروه سني انتقال دهنده سريع اين ويروس هستند. در حال حاضر از آنجا كه امكان تماس با افراد مبتلا وجود دارد ممكن است موارد شديدتري از شيوع را در كشور شاهد باشيم؛ چرا كه موارد مبتلايان در قطر از 23 مورد به طور ناگهاني به بيش از 300 مورد رسيد. اين امر براي ايران هم امكان دارد. در مجموع تاكنون در منطقه مديترانه شرقي دو هزار و 532 مورد مثبت آنفلوآنزاي نوع A ‌و هشت مورد مرگ و مير ناشي از آن گزارش شده است.

به گزارش ايسنا، وي با اشاره به توزيع جغرافيايي آنفلوآنزاي نوع A در ايران گفت: به عنوان مثال در كرج 11 مورد و در مشهد 23 مورد مثبت گزارش شده است. در مورد سفرهاي زيارتي داخلي به زائران قم، مشهد و شيراز توصيه اكيد مي‌شود كه با توجه به ماندگاري ويروس آنفلوآنزاي نوع A براي سجده كردن از جانماز استفاده كنند و همچنين اين جانمازها را زود به زود شست‌وشو دهند. در بيمارستان بوعلي زاهدان نيز مورد مثبتي گزارش شده كه فرد سفري به خارج از كشور نداشته و يا در تماس با فرد مبتلا هم نبوده است كه بايد دقيقا بررسي شود كه اين مورد از كجا نشات گرفته است.

مدير واحد آنفلوآنزا و مراقبت بهداشت مرزي وزارت بهداشت در پايان گفت: برخي از كشورهاي منطقه امرو مانند پاكستان كه هيچ موردي را گزارش نداده‌اند ناشي از آن است كه نظام مراقبتي درستي ندارند و اين مناطق از نظر نظام مراقبت تعهد خود را به سازمان بهداشت جهاني انجام نداده‌اند.


لینک مرتبط :

   سه شنبه 13 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» پزشکیان به دانشگاه شریف می‌رود | 11/9/1403 | 20 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات