بانک اطلاعاتی فنی و مهندسی | 28/5/1388 | 196 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

دانشمندان با ملکول‌های DNA تراشه رایانه‌ای تولید می‌کنند

دانشمندان شرکت IBM در تلاشند تا با استفاده از ملکول‌هاي DNA، مدارهاي کوچکي درست کنند تا بتوان برپايه آن‌ها تراشه‌هاي رايانه‌اي کوچکتري را با توان بالاتر توليد کرد. اين شرکت هم‌اکنون در حال انجام تحقيقات گسترده روي روش‌هايي است که بر اساس آن، DNAها مي‌توانند به صورت منظم و در کنار يکديگر روي سطح يک تراشه رايانه‌اي قرار بگيرند و پس از آن، به عنوان يک چارچوب واحد در سيستمي که متشکل از ميليون‌هاي لايه بسيار کوچک از نانوتيوپ‌ها و ذرات نانو مبتني بر کربن است، عمل کنند.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از http://www.pcworld.com - دانشمندان شرکت IBM در تلاشند تا با استفاده از ملکول‌هاي DNA، مدارهاي کوچکي درست کنند تا بتوان برپايه آن‌ها تراشه‌هاي رايانه‌اي کوچکتري را با توان بالاتر توليد کرد.


اين شرکت هم‌اکنون در حال انجام تحقيقات گسترده روي روش‌هايي است که بر اساس آن، DNAها مي‌توانند به صورت منظم و در کنار يکديگر روي سطح يک تراشه رايانه‌اي قرار بگيرند و پس از آن، به عنوان يک چارچوب واحد در سيستمي که متشکل از ميليون‌هاي لايه بسيار کوچک از نانوتيوپ‌ها و ذرات نانو مبتني بر کربن است، عمل کنند. به گفته دانشمندان شرکت IBM، شبکه نانوتيوپ‌ها و ذرات نانو مي‌تواند به عنوان سيم‌ها و ترانزيستورها در نسل آتي تراشه‌هاي رايانه‌اي عمل کند.


توليدکنندگان تراشه‌هاي رايانه‌اي طي سال‌هاي گذشته با کوچک‌تر کردن اين محصولات سعي کرده‌اند تا ضمن افزايش کارايي تراشه‌ها، ميزان مصرف انرژي را در آن‌ها کاهش دهند. در حال حاضر سريع‌ترين تراشه رايانه‌اي که عرضه شده، بر اساس فناوري 45 نانومتري عمل مي‌کند. اما به گفته "باب آلن"(Bob Allen) مدير واحد شيمي و مواد در مرکز تحقيقاتي IBM Research، توليد تراشه‌هاي جديد با فناوري 22 نانومتري طي چند سال آتي موجب خواهد شد تا قيمت اين محصولات بسيار افزايش يابد و نصب آن روي سيستم‌هاي رايانه‌اي بسيار دشوار شود.


تکنيک ويژه‌اي که هم‌اکنون براي توليد تراشه‌هاي رايانه‌اي مورد استفاده قرار مي‌گيرد، چند سال قبل توسط يکي از دانشمندان موسسه فناوري کاليفرنيا با نام "پائول راتماوند"(Paul Rothmund) ارايه شد. او دريافته بود که ملکول‌هاي DNA مي‌توانند در فرم‌هاي کوچک نظير مثلث، مربع و ستاره به صورت خودکار در کنار يکديگر منظم شوند. بررسي‌هاي وي نشان داده بود که خاصيت دروني DNA مي‌تواند امکان ذخيره حجم وسيعي از اطلاعات پيچيده را در آن ممکن کند تا اين اطلاعات در زمينه‌هاي مختلف مورد استفاده قرار گيرند.


لینک مرتبط :

   چهار شنبه 14 آذر 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» پزشکیان به دانشگاه شریف می‌رود | 11/9/1403 | 25 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات