بانک اطلاعاتی علوم پزشکی | 26/11/1392 | 301 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

دستیاران به کیفیت گذشته تربیت نمی‌شوند/ بازگشت رشته های کاردانی به علوم پزشکی

معاون آموزشی وزارت بهداشت از بازگشت مقاطع کاردانی برخی رشته های علوم پزشکی خبر داد و گفت: برای برگزاری دوره های فنی و حرفه ای مرتبط با سلامت مجتمع های آموزش عالی سلامت را در شهرستان ها تأسیس می کنیم. دکتر سیدامیرمحسن ضیایی امروز در حاشیه نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی در جمع خبرنگاران افزود: در 28 سالی که از تشکیل وزارت بهداشت گذشته است ما در ابتدا نیاز به توسعه کمی زیادی داشتیم به طوری که در مدت 15 سال موسسات آموزش عالی ما گسترش یافت و در تمامی استانها یک دانشگاه علوم پزشکی تاسیس کردیم اما بعد از آن نیروی انسانی به حدی اضافه شد که به کفایت رسید.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از خبرگزاری مهر - معاون آموزشی وزارت بهداشت از بازگشت مقاطع کاردانی برخی رشته های علوم پزشکی خبر داد و گفت: برای برگزاری دوره های فنی و حرفه ای مرتبط با سلامت مجتمع های آموزش عالی سلامت را در شهرستان ها تأسیس می کنیم.

دکتر سیدامیرمحسن ضیایی امروز در حاشیه نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی در جمع خبرنگاران افزود: در 28 سالی که از تشکیل وزارت بهداشت گذشته است ما در ابتدا نیاز به توسعه کمی زیادی داشتیم به طوری که در مدت 15 سال موسسات آموزش عالی ما گسترش یافت و در تمامی استانها یک دانشگاه علوم پزشکی تاسیس کردیم اما بعد از آن نیروی انسانی به حدی اضافه شد که به کفایت رسید.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر راهبردی به عنوان توزیع جغرافیایی نیروی سلامت بر اساس آمایش سرزمین اجرا می شود که تمامی مجوزهای جدید و بررسی مجوزهای قدیمی بر اساس آن صادر می شود.

آزمون دستیاری بدون تغییر برگزار می‌شود

معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره آزمون دستیاری سال 93 گفت: با توجه به اینکه آزمون در اردیبهشت ماه 93 برگزار می شود و زمان زیادی تا زمان آزمون در دولت جدید نداشتیم آزمون این دوره بدون تغییر خاصی برگزار می شود و در صورت اجرا، تغییرات از سال 94 آغاز خواهد شد.

وی مهمترین دستور نشست شورای آموزش پزشکی را اصلاح قانون عدالت آموزشی برای ماندگاری بیشتر نیروی انسانی بومی برشمرد و گفت: اکنون کمبود نیرو وجود ندارد بلکه توزیع مشکل دارد و در این زمینه هم تنها وزارت بهداشت نیست که باید توان تخصصی را تکمیل کند بلکه سایر نهادها نیر باید به کمک بیایند تا زمینه برای کار متخصصان در مناطق دور افتاده فراهم شود و این افراد ماندگار شوند.

ضیایی با اشاره به کسری اعتبار در بخش آموزش پزشکی یادآور شد: با توجه به اینکه مجموعه وزارت بهداشت کسری شدیدی دارد این کسری در معاونت آموزشی هم وجود دارد. برآورد اولیه ما نشان می دهد که بیمارستان های آموزشی یک هزار میلیاردتومان کسری دارد. ضمن اینکه این کسری هم به خدمات و هم به آموزش فراگیران لطمه می زند.

بودجه آموزش پزشکی افزایش نداشته است

وی افزود: ما در حال حاضر در حال محاسبه قیمت تمام شده برای آموزش هستیم که تا 6 ماه آینده نهایی می شود. در بودجه 93 متاسفانه بخش آموزش پزشکی افزایش بودجه نداشته است و امیدواریم مجلس به این موضوع توجه کند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره تغییرات در طرح خدمات آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: وظیفه وزارت بهداشت تامین نیروی انسانی به صورت قانونی است و ما باید بتوانیم هم افراد را اعزام کنیم  و هم به پزشکان فشار نیاید و برای این کار نیاز به منابع داریم که اول سلامت مردم تامین شود و دوم اینکه در برخی مناطق تعرفه ترجیحی داشته باشیم و پرداخت مستقیم و ثابتی به افراد صورت گیرد تا آنها نیروها مستقر شود و برای این کار در حال برنامه ریزی هستیم.

وی درباره توسعه کمی و کیفی رشته های علوم پزشکی گفت: هدف اصلی توسعه کیفی است اما 400 رشته و مقطع مورد نیاز وزارت بهداشت است که دانشگاهها هر چقدر آمادگی داشته باشند می توانند برای آن اعلام کنند تا مورد تصویب قرار گیرد.

بازگشت رشته های مرتبط با سلامت به وزارت بهداشت/ تأسیس مجتمع آموزش عالی سلامت

ضیایی درباره وضعیت رشته های علمی کاربردی مرتبط با سلامت اظهار داشت: طبق قانون مسئولیت سلامت مردم با وزارت بهداشت است و آنها نیز پذیرفته اند که این رشته ها باید به وزارت بهداشت بازگردد . ضمن اینکه ما در حال تاسیس مجتمع آموزش عالی سلامت در شهرستان ها هستیم که آموزش های فنی و حرفه ای را در آنجا انجام خواهیم داد و نیازی به گروه های علمی کاربردی نیست.

وی درباره رشته های بین رشته ای نیز گفت: این رشته ها آینده علم هستند و در حال مذاکره با وزارت علوم هستیم که هر 2 وزارتخانه بتوانیم به یکدیگر سفارش رشته بدهیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین در نشست با اشاره به وظیفه شورای آموزش پزشکی و تخصصی مبنی بر ارتقای کیفی و جلوگیری از توسعه بدقواره آموزش عالی پزشکی گفت: باید در یک نقطه ای بدانیم که آموزش باید چه مقدار توسعه کمی پیدا کند و برای این کار نیاز به کارگروه های تخصصی داریم که برآورد نیازها را انجام دهند.

وی از بازگشت برخی رشته های کاردانی به دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و گفت: معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تقاضا کرد که برخی کاردانی ها به نظام آموزشی برگردد که با توجه به بررسی های صورت گرفته بخشی از آنها با توجه به نیاز نظام سلامت بر می گردد.

ضیایی از تشکیل کارگروه تعیین هزینه تربیت نیروی انسانی خبر داد و گفت: هزینه های آموزشی و تربیت یک نیرو استخراج می شود.

دستیاران به کیفیت گذشته تربیت نمی شوند

وی همچنین از آسیب شناسی تربیت دستیار پزشکی تخصصی و فوق تخصصی خبر داد و گفت: ارزشیابی درونی برنامه های آموزشی مغفول مانده و باید آسیب شناسی شود چرا دستیاران به کیفیت گذشته تربیت نمی شوند و تنها امتحانات ملاک شده است و اخلاق حرفه ای دستیار مورد ارزیابی قرار نمی گیرد.


لینک مرتبط :

http://www.mehrnews.com/detail/News/2237098

       
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات