بانک اطلاعاتی علوم پزشکی -> دام پزشکی | 21/11/1388 | 314 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت
دامپزشکی ایران دارای استعدادهای درخشانی استبه دلیل اقدامات بسیار قوی جمهوری اسلامی ایران، این کشور جزو کشورهای بااستعداد در حوزه دامپزشکی بشمار می رود. به گزارش خبرنگار ایانا، دکتر برنارد والا دبیرکل سازمان جهانی بهداشت دام و دکتر قاضی یحیی نماینده سازمان OIE در منطقه خاورمیانه از کشور جمهوری اسلامی از آزمایشگاههای تشخیص ایران و موسسه واکسن و سرم سازی رازی بازدید کردند.
مجتمع متخصصین ایران به نقل از ایانا -
به دلیل اقدامات بسیار قوی جمهوری اسلامی ایران، این کشور جزو کشورهای بااستعداد در حوزه دامپزشکی بشمار می رود.
به گزارش خبرنگار ایانا، دکتر برنارد والا دبیرکل سازمان جهانی بهداشت دام و دکتر قاضی یحیی نماینده سازمان OIE در منطقه خاورمیانه از کشور جمهوری اسلامی از آزمایشگاههای تشخیص ایران و موسسه واکسن و سرم سازی رازی بازدید کردند. رییس سازمان دامپزشکی کشور در این باره گفت: ایران یکی از بنیانگذاران سازمان OIE است که از سال 1924 عضویت آن در این سازمان به ثبت رسیده است. دکتر مجتبی نوروزی با اعلام اینکه بحث آزمایشگاههای دوقلو و مراکز تشخیص ایران مورد توجه این سازمان قرار گرفته است، افزود: وضعیت جغرافیایی و استعدادهای دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران ازنظر این سازمان بسیار مطلوب ارزیابی شده است. وی خاطرنشان کرد: همکاریهای جمهوری اسلامی ایران در دو سال آینده با برگزاری کنفرانس آسیا و اقیانوسیه به ریاست ایران شکل تازه ای به ادامه همکاریها خواهد داد. رییس سازمان بهداشت دام درباره این سازمان تصریح کرد: این سازمان در زمینه بهداشت دام کار می کند و عملکرد ما باعث حفاظت از دامداران و انسان می شود. چرا که بسیاری از بیماریها قابل انتقال به انسان و دام است. دکتر برنارد والا تاکید کرد: بهداشت دام منجر به ارتقای سطح ایمنی غذایی و بهبود اقتصاد کشورها می شود. وی ادامه داد: این سازمان به کشورها کمک می کند تا ظرفیتهای مبارزه با بیماریهای دامی افزایش پیدا کند. دکتر والا تعیین استانداردها برای ارتقای کیفیت سازمانهای دولتی را از وظایف OIE برشمرد و گفت: کشور جمهوری اسلامی ایران ازنظر جغرافیایی در مثلثی قرار دارد که اضلاع آن کشورهای آسیای میانه، کشورهای حوزه خلیج فارس و سایر کشورهای خاورمیانه هستند. بنابراین ایران می تواند در حوزه ای باشد که بیماریها از طریق آن به کشورهای اروپایی انتشار پیدا می کند. وی افزود: نیاز است تا دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران بسیار قوی باشد تا از انتشار بسیاری از بیماریها جلوگیری شود. دکتر والا با اعلام اینکه میکروبهای نیاز به پاسپورت و ویزا ندارند، گفت: اگر کشوری دامهایش را حفاظت کند، همسایگانش را نیز حفاظت کرده است و خوشبختانه دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران استعداد خوبی در این زمینه داشته است. وی خواهان گسترش همکاریها با ایران شد. رییس سازمان بهداشت دام چهار کشور مصر، اندونزی، چین و ویتنام را از کشورهایی برشمرد که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در آنها بومی شده است و خاطرنشان کرد: کنترل مرزها، تشکیلات دامپزشکی مطلوب و سیستم شناسایی زودهنگام از مهمترین راه حلها برای مصونیت یک کشور محسوب می شود و سازمانهای دامپزشکی باید بودجه خوبی را برای کشتار طیور مشکوک اختصاص دهند.
رازی مرکز جهانی بیماری آبله گوسفندی دکتر والا با اشاره به عملکرد بسیار مناسب موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: این موسسه ازنظر تجهیزات و نیروی انسانی دارای نقاط قوت است، به نحوی که به عنوان مرکز جهانی بیماری آبله گوسفندی تعیین شده است و امیدواریم که در زمینه سایر بیماریها نیز به عنوان مرجع شناخته شود. وی در پاسخ به سوال ایانا درباره اقدامات این سازمان برای کشورهای عضو افزود: ارایه مشاوره و تلاش برای بهبود سیستمهای دامپزشکی کشورها از مهمترین اقدامات محسوب می شود. دکتر والا با تاکید بر ارزیابی مستقل کشورهای عضو ادامه داد: از طریق تاسیس و راه اندازی شبکه آزمایشگاهی جهانی، آزمایشگاههای دوقلو ایران می تواند در این شبکه قرار گیرد.
ایران میزبان کنفرانس جهانی و منطقه ای دام در دو سال آینده وی خاطرنشان کرد: تربیت نیروی متخصص و برگزاری کنفرانسهای جهانی و منطقه ای از جمله کنفرانسی که در مهرماه 1390 در ایران برگزار خواهد شد، از دیگر اقداماتیست که این سازمان انجام خواهد داد. دکتر والا تصریح کرد: در کنفرانس سال 1390، کشورهای آسیا، اقیانوسیه و حوزه پاسیفیک و 39 کشور در ایران حضور خواهند داشت. وی به بیماریهای نوپدید و بازپدید اشاره کرد و افزود: 75 درصد این بیماریها منشا دامی دارند که با حفاظت دام می توان انسانها را نیز حفاظت کرد. دکتر والا درباره وضعیت آنفلوآنزای خوکی در جهان گفت: این بیماری در آوریل سال گذشته در مکزیک شیوع پیدا کرد و وزرای بهداشت کشورهای مختلف اعلام کردند که آنفلوآنزای خوکی بوده است، در حالیکه این آنفلوآنزا از نوع انسانی بود. وی خاطرنشان کرد: ویروس این بیماری ازنظر ساختار ژنی متفاوت است و با ویروس آنفلوآنزای خوکی فرق دارد. دکتر والا تعداد افرادی را که بر اثر آنفلوآنزای خوکی فوت شده اند را کمتر از آنفلوآنزای کلاسیک برشمرد و ادامه داد: این بیماری از نوع دامی نبود که سازمان بهداشت جهانی برای مدیریت آن اقدامی انجام دهد. وی تصریح کرد: در برخی موارد بوقلمون و خوک نیز به این بیماری مبتلا شدند که تعداد آنها بسیار کم بود. دکتر قاضی یحیی، نماینده سازمان OIE در این جلسه نیز گفت: دو کشور کویت و عربستان در سال 2007 میلادی آلوده به بیماری آنفلوآنزا شدند که با معدوم سازی دامها، بیماری تحت کنترل درآمد و هیچگاه به ایران راه پیدا نکرد. گفتنی است، مقر سازمان جهانی بهداشت دام (OIE) در پاریس قرار دارد و تاریخ تاسیس آن به سال 1924 برمی گردد و مقر نماینده سازمان OIE خاورمیانه در بیروت و لبنان قرار دارد |
دسته بندی موضوعی اخبار
اخبار پربازديد هفته
دسته بندی تخصصی اخبار
|
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید
تبلیغات
|