بانک اطلاعاتی هنر و گرافیک | | 316 بار مشاهده | درج شده توسط مدیریت سایت

آیین‌نامه برگزاری چهاردهمین جشن خانه سینما اعلام شد

خانه سینما روز شنبه 15 خردادماه مقررات برگزاری چهاردهمین جشن بزرگ سینمای ایران را اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، خانه سینمای ایران در راستای اجرای اهداف اساسنامه خویش، چهاردهمین جشن بزرگ سینمای ایران را به منظور ارزشیابی حرفه‌ای آثار سینمایی به جهت ترغیب و تشویق فیلمسازان و دست اندرکاران این قلمرو برای ارتقای هنر- صنعت سینمای ایران برگزار و تندیسهایی به شرح زیر اهدا می‌کند: تندیس شایستگی بهترین فیلم، تندیس شایستگی بهترین کارگردانی، تندیس شایستگی بهترین فیلمنامه، تندیس شایستگی بهترین بازیگر مرد (ایفای نقش اول)، تندیس شایستگی بهترین بازیگر زن (ایفای نقش اول)، تندیس شایستگی بهترین بازیگر مرد (ایفای نقش مکمل)، تندیس شایستگی بهترین بازیگرزن (ایفای نقش مکمل)، تندیس شایستگی بهترین فیلمبرداری، تندیس شایستگی بهترین موسیقی متن، تندیس شایستگی بهترین تدوین، تندیس شایستگی بهترین طراحی صحنه و لباس، تندیس شایستگی بهترین صدابرداری و صداگذاری و میکس، تندیس شایستگی بهترین چهره پردازی.

مجتمع متخصصین ایران به نقل از خبرگزاری مهر -

خانه سینما روز شنبه 15 خردادماه مقررات برگزاری چهاردهمین جشن بزرگ سینمای ایران را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، خانه سینمای ایران در راستای اجرای اهداف اساسنامه خویش، چهاردهمین جشن بزرگ سینمای ایران را به منظور ارزشیابی حرفه‌ای آثار سینمایی به جهت ترغیب و تشویق فیلمسازان و دست اندرکاران این قلمرو برای ارتقای هنر- صنعت سینمای ایران برگزار و تندیسهایی به شرح زیر اهدا می‌کند: تندیس شایستگی بهترین فیلم، تندیس شایستگی بهترین کارگردانی، تندیس شایستگی بهترین فیلمنامه، تندیس شایستگی بهترین بازیگر مرد (ایفای نقش اول)، تندیس شایستگی بهترین بازیگر زن (ایفای نقش اول)، تندیس شایستگی بهترین بازیگر مرد (ایفای نقش مکمل)، تندیس شایستگی بهترین بازیگرزن (ایفای نقش مکمل)، تندیس شایستگی بهترین فیلمبرداری، تندیس شایستگی بهترین موسیقی متن، تندیس شایستگی بهترین تدوین، تندیس شایستگی بهترین طراحی صحنه و لباس، تندیس شایستگی بهترین صدابرداری و صداگذاری و میکس، تندیس شایستگی بهترین چهره پردازی.

تبصره: در صورت لزوم برای رسته‌های: صدابرداری، صداگذاری و میکس، فیلمنامه اصلی و اقتباسی و طراحی صحنه و لباس هر کدام یک تندیس به تندیسهای ذکر شده می‌تواند افزوده شود.

ماده2- داوری آثار سینمایی متقاضی چهاردهمین جشن سینمای ایران در دو مرحله به شرح زیر انجام می شود:

 الف – مرحله داوری تخصصی

الف-1) انتخاب نامزدهای دریافت تندیس شایستگی سینمای ایران، توسط پنج داورتخصصی  از هر یک از رسته‌های صنفی تهیه‌کنندگی، کارگردانی، فیلمنامه نویسی، بازیگری، فیلمبرداری، موسیقی، تدوین، صدا، مدیران هنری، چهره پردازی (جمعا پنجاه داور) معرفی شده توسط اصناف مربوطه به انجام می‌رسد  .

تبصره 1- هریک از اصناف دارای تندیس شایستگی یکی از داوران تخصصی معرفی شده خود را به عنوان سرشاخه برای ایجاد هماهنگی  امور داوری به دبیر جشن معرفی می‌کند. الف-2) تمامی داوران علاوه بر انتخاب نامزدهای رسته تخصصی خود نامزدهای بهترین فیلم را نیز انتخاب می‌کنند.

تبصره 2- نامزدهای بهترین فیلم باید دست کم در چهار رسته نامزد شده باشند و الزاماً یکی از رسته‌های آنها فیلمنامه نویسی یا کارگردانی و یا بازیگری باشد.

الف- 3 ) در داوری تخصصی برای هر تندیس تا حداکثر پنج نامزد معرفی می‌شود. این تعداد صرفاً برای نامزدی بهترین فیلم تا حداکثر هفت نامزد (عنوان) قابل افزایش است.

ب- مرحله نهایی داوری

ب- 1) به منظور انتخاب برترین‌های لایق دریافت تندیس شایستگی سینمای ایران، از میان نامزدهای منتخب داوری تخصصی، هیئت داورانی به شرح زیر همه آثار نامزد شده را تماشا کرده داوری می‌کنند:

- پنجاه نفر داوران تخصصی اولیه.

- هجده نفر از داوران معرفی شده از اصناف: انجمن مدیران تولید، کانون برنامه ریزان و دستیاران کارگردان، کانون دستیاران فیلمبردار انجمن منشیان صحنه، انجمن مدیران سالنهای سینما، انجمن طراحان فیلم، انجمن بازیگران و بدلکاران، انجمن سرپرستان گفتار فیلم و گویندگان، انجمن مدیران تدارکات، انجمن عکاسان فیلم، انجمن کارکنان لابراتوار، انجمن سینماداران، انجمن مدرسان سینما، انجمن منتقدان و نویسندگان، انجمن مستند سازان، انجمن تهیه کنندگان مستند، انجمن آسیفا، انجمن ایسفا.

- پنج نفر داوران منتخب هیئت مدیره خانه سینما.

ماده 3- تمامی داوران متعهدند تا در جلسات نمایش و داوری 3/2 فیلمهای نمایش داده شده هر دو مرحله شرکت کنند. در غیر این صورت آرای داورانی که از این قاعده پیروی نکرده باشند شمارش نشده و در صورتی که حضور داوران تخصصی هر رسته به نیمی از جلسات نمایشی مرحله تخصصی نرسد، تندیسی به آن رسته تعلق نمی‌گیرد.

ماده 4 - پس از پایان نمایش فیلمها در دور داوری تخصصی برگه‌های معرفی نامزدهای هر تندیس به داوران تحویل و حداکثر ظرف 48 ساعت داوران فرصت داشته تا رأی خود را بر روی فرمهای نامزدی نوشته و آن را به پیک دبیرخانه جشن سینمای ایران و یا به ر مستقیم در پاکتهای در بسته منقوش به امضای خود به دبیرخانه جشن باز پس دهند.

ماده 5 – در مرحله نهایی داوری، تمامی داوران پس از تماشای همه آثار نامزد شده درمرحله داوری تخصصی، فرمهای انتخاب برترینهای خود را در تمامی رسته‌ها (که در روز آخر نمایش، توسط دبیرخانه جشن در اختیارشان قرار می‌گیرد) تکمیل و در پاکتی سربسته و منقوش به امضای خود  تا حداکثر 72 ساعت تحویل دبیرخانه جشن سینمای ایران می‌دهند.

ماده 6 -  شمارش آرای داوری در هر دو مرحله (تخصصی و نهایی ) با حضور 3 نفر از شورای صیانت از آراء که از میان هنرمندان و صاحبنظران خوشنام سینما که توسط شورایی مرکب از دبیر جشن و سرشاخه هر رسته (دارای تندیس) برگزیده می‌شوند به انجام می‌رسد.

ماده 7 – به منظور ارزیابی و داوری بهترین اثر در قلمرو جلوه‌های ویژه (میدانی، رایانه ای، لابراتواری) یک هیئت داوری متشکل از پنج نفر (دو نفر از صنف جلوه‌های ویژه و یک نفر از صنف کارکنان لابراتوار و دونفر صاحبنظر به انتخاب دبیر جشن) نامزدهای جلوه‌های ویژه را تعیین و انتخاب می‌کنند.

 تبصره – برنده نهایی جلوه‌های ویژه مانند سایر رسته‌ها در مرحله نهایی داوری توسط همه داوران تعیین می‌شود  .

ماده 8 – به منظور ارزیابی  و داوری بهترین اثر در معرفی فیلم (عکس، آنونس، پوستر) یک هیئت داوری متشکل از پنج نفر (یک نفر از صنف عکاسان، یک نفر از صنف تدوینگران و سه نفر کارشناس گرافیک و پخش فیلم به انتخاب دبیر جشن) آثار و مواد تبلیغاتی را بررسی کرده و یک تندیس به بهترین عکس و دو لوح تقدیر به بهترین پوستر و بهترین آنونس اهدا می‌کنند.

ماده 9 - هیچ یک از جوایز (تندیس‌ها) به طور مشترک اهدا نمی‌شود.

ماده 10- به منظور قدردانی از شایستگیها و تلاشهای تعدادی از دست اندرکاران سینمای ایران به پیشنهاد دبیر جشن و تأیید هیئت مدیره خانه سینما تا 3 تندیس افتخار در جشن چهاردهم طی آئینی به دست اندرکاران سینما اهدا می‌شود.

ماده 11- به پیشنهاد دبیر جشن و تأیید مدیرعامل خانه سینما به منظور ابراز مراتب قدردانی از کسانی که به نحوی به سینمای ایران خدمت کرده‌اند تندیس افتخار سیف‌الله داد به یکی از مؤثران و خادمان این قلمرو اهدا می‌شود.

ماده 12- تمامی فیلمهای سینمایی که از ابتدای فروردین‌ماه سال 1386 تا پایان خردادماه 1389 به نمایش عمومی درآمده و یا در یکی از جشنواره‌های معتبر داخلی نمایش داده شده و در دوره‌های پیشین جشن سینمای ایران شرکت نکرده باشند می‌توانند با تکمیل فرم شرکت در جشن سینمای ایران مشارکت داشته، مورد داوری و ارزیابی قرار گیرند.

ماده 13- تهیه کنندگان فیلمهای متقاضی باید کتباً تقاضای شرکت در جشن سینمای ایران را تکمیل و امضا کنند.

تبصره - فیلمهایی که در سال گذشته فرم ثبت نام را تکمیل کرده‌اند برای این دوره از جشن ثبت نام شده به حساب خواهند آمد، مگر آنکه تهیه کننده در پیش از زمان مقرر (پایان خرداد‌ماه) اعلام انصراف کتبی خود را به دبیرخانه جشن ارسال کند.

ماده 14- تکمیل و امضای تقاضای شرکت در جشن سینمای ایران به منزله پذیرش و قبول تمامی مقررات آن است.

ماده 15 - پس از امضای تقاضای شرکت در جشن سینمای ایران امکان خارج کردن فیلم از داوری وجود ندارد.

ماده 16 - با توجه به تصویب هیئت مدیره خانه سینما و موافقت صنوف ذی‌ربط مبنی بر برگزاری جشنهای مستقل برای فیلمهای کوتاه داستانی، تجربی، سینمای مستند و سینمای انیمیشن، این رسته‌ها جشن خود را به صورت مستقل با آیین نامه‌ای مکمل و زیر نظر و با مسئولیت دبیر جشن چهاردهم سینمای ایران برگزار کرده و تندیس شایستگی سینمای ایران را به برگزیدگان اهدا می‌کنند.

ماده 17 – هرگونه تفسیر مواد این مقررات و تصمیمگیری در سایر موارد پیش‌بینی نشده توسط دبیر جشن اتخاذ شده و نافذ است

   سه شنبه 9 بهمن 1403    
میهمان عزیز خوش آمدید
دسته بندی موضوعی اخبار
خبر
فرصت شغلی
فرصت تحصیلی
همایش ها
اخبار پربازديد هفته
» مدارس این استان فردا غیرحضوری شد | 29/10/1403 | 39 بار مشاهده
دسته بندی تخصصی اخبار
جستجو در محتويات سايت
دریافت خبرنامه روزانه
اگر مایل به دریافت خبرنامه در ایمیل خود بدون عضویت در سایت هستید

لطفا ایمیل خود را وارد نمایید :

برای تکمیل ثبت نام حتما بر روی لینکی که توسط ایمیل به شما ارسال میشود کلیک کنید

Delivered by FeedBurner

تبلیغات