بانک اطلاعاتی علوم پزشکی -> پزشکی | 27/2/1388 | 310 بار مشاهده | درج شده توسط
مدیریت سایت
ایران قیمت داروی آنژی پارس را کاهش خواهد داد
مجري طرح داروي زخم پاي ديابتي (آنژي پارس) از كاهش قيمت دارو در نيمه دوم سال جاري خبر داد و گفت: در صورت اخذ پروانه توليد از سوي وزارت بهداشت، داروي آنژي پارس در پكيجهاي كوچكتر براساس پروتكلهاي ۱۵ روزه شامل ۳۰ كپسول و يك عدد كرم ۳۰ گرمي عرضه ميشود تا تهيه آن از سوي بيماران تسهيل شود. دكتر كامران معتمدي در نشستي با خبرنگاران گفت: متناسب با شرايط پوشش بيمهاي و تغييراتي در شرايط توليد و كشت ماده اوليه داروي آنژي پارس در داخل كشور، قيمت تهيه دارو از نيمه دوم سال جاري كاهش مييابد؛ بنابراين لازم است هم ما به عنوان شركت توليد كننده و هم شوراي عالي بيمه براي پايين آوردن قيمت دارو تلاش كنيم.
مجتمع متخصصین ایران به نقل از پزشکان بدون مرز - مجري طرح داروي زخم پاي ديابتي (آنژي پارس) از كاهش قيمت دارو در نيمه دوم سال جاري خبر داد و گفت: در صورت اخذ پروانه توليد از سوي وزارت بهداشت، داروي آنژي پارس در پكيجهاي كوچكتر براساس پروتكلهاي ۱۵ روزه شامل ۳۰ كپسول و يك عدد كرم ۳۰ گرمي عرضه ميشود تا تهيه آن از سوي بيماران تسهيل شود.
دكتر كامران معتمدي در نشستي با خبرنگاران گفت: متناسب با شرايط پوشش بيمهاي و تغييراتي در شرايط توليد و كشت ماده اوليه داروي آنژي پارس در داخل كشور، قيمت تهيه دارو از نيمه دوم سال جاري كاهش مييابد؛ بنابراين لازم است هم ما به عنوان شركت توليد كننده و هم شوراي عالي بيمه براي پايين آوردن قيمت دارو تلاش كنيم.
وي با اشاره به قيمت كنوني داروي آنژي پارس (۲۵۷ هزار و ۴۰۰ تومان) و اقدامات انجام شده براي پوشش بيمهاي آن گفت: اين موضوع در شوراي عالي بيمه در حال بررسي است و ما نيز هر دو هفته يكبار اين مساله را پيگيري ميكنيم. همچنين با قرارداد منعقد شده با سازمان هلال احمر، سازمان تداركات هلال احمر آمادگي پوشش كل كشور را دارد و در حال حاضر آنژي پارس در ۳۶ داروخانه هلال احمر در سطح كشور توزيع ميشود.
دكتر معتمدي با بيان اينكه به دليل عدم توان خريد داروي آنژي پارس از سوي برخي بيماران به دليل قيمت بالا و مجوز وزارت بهداشت، ماهيانه ۱۰ تا ۱۵ بيمار را به صورت رايگان پوشش ميدهيم، افزود: در حال حاضر كلينيك تخصصي ديابت جامي با شماره تلفن ۸۸۰۷۹۹۹۰ ، ۲۴ ساعته فعال است به اين ترتيب از بيماران ثبت نام به عمل ميآيد و اطلاعات آنها ثبت ميشود. در اين مركز هر نوع مشاوره علمي در مورد آنژي پارس به متخصصان و بيماران ارائه ميشود. اطلاعات روز وضعيت دارو در داروخانههاي هاي هلال احمر و شركتهاي پخش نيز از طريق مركز تخصصي ديابت جامي قابل ارائه است.
مجري طرح آنژي پارس با بيان اينكه براي فعال شدن مراكز تخصصي درمان زخم پاي ديابت در كشور آماده انجام هر نوع همكاري هستيم، گفت: به اين ترتيب با هر تماس گرفته شده، نزديك ترين مركز در استان به اين امر اختصاص مييابد و فعال ميشود. اين موضوع در تبريز انجام شده و در اصفهان و كرمان در حال شكل گرفتن است. ماهيت داروي آنژي پارس با بحث ديگر شركتهاي دارويي متفاوت شده است. آنژي پارس پروژهاي ملي است و بايد سريعتر در اختيار مردم قرار گيرد؛ چرا كه ديابت به مسئوليتي اخلاقي تبديل شده است. از طرف ديگر اطلاع رساني درباره دارويي كه مشابه ندارد زنجيره سختي را پيش روي ما قرار داده است و پزشكان و بيماران از اين دارو اطلاع كافي ندارند. از طرف ديگر قيمت دارو بسيار بالاست و داروخانهها براي خريد ريسك نميكنند.
معاون شركت دارويي پارس روس درباره داروي آيمود - ديگر محصول اين شركت تحقيقاتي توليدي - نيز گفت: با همكاري مركز تحقيقات ايدز، داروي آيمود در ۱۷ مركز استان در اختيار بيماران قرار ميگيرد و امسال اين موضوع به ۲۷ مركز ميرسد يعني در هر استان يك مركز براي توزيع دارو فعال ميشود. اين موضوع ، براي آنژي پارس هم مطرح است و بنابراين لازم است در مركز هر استان يك مركز به اين امر اختصاص يابد.
وي با بيان اينكه عده اي از بيماران مبتلا به زخم پاي ديابت به اميد پايين آمدن قيمت دارو از خريد آن خودداري ميكنند تا بلكه در ماههاي آينده بتوانند اين دارو را خريداري كنند، گفت: سال گذشته بيش از شش هزار بيمار براي دريافت آنژي پارس در دو نوبت ثبت نام كردهاند به اين ترتيب روزانه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر تقاضاي دريافت دارو را داشتند. از مجموع اين شش هزار نفر حدود سه هزار و ۷۰۰ تا سه هزار و ۸۰۰ نفر يعني بيش از ۶۰ درصد متقاضيان به علت عدم توانايي اقتصادي نميتوانستند دارو را دريافت كنند. اين در حالي است كه دستاورد ملي در چنين سطحي شايسته صدقه و بحث خيريه نيست. داروي آنژي پارس بايد به قيمت مناسب در اختيار مردم قرار گيرد و به اين منظور حمايت شركت توليد كننده و دولت را ميطلبد.
مجري طرح آنژي پارس با اشاره به بررسي انجام شده به منظور پيگيري رضايت بيمار از ابعاد قيمت، اثر دهي، نحوه تامين، طراحي بسته بندي دارو و مشخص كردن اينكه اكثريت بيماران متقاضي آنژي پارس مربوط به كدام دهكهاي اقتصادي جامعه هستند، گفت: بر اين اساس با سيستم ADR پس از آنكه بيمار داروي آنژي پارس را مصرف ميكند شرايط وي پيگيري ميشود تا بتوان نظرات مصرف كنندگان را جويا شده و ايرادات كار مشخص شود.
وي افزود: در مجموع از چهار هزار نفري كه دارو را دريافت كردند شش نفر از دارو ناراضي بودند، دلايل اين امر به اين ترتيب بود كه يا زخم پاي فرد عفونت فعال يا پيشرفته داشته و پزشك در تشخيص وضعيت استئوميليت مشكل داشته است همچنين مواردي مربوط به نحوه استفاده فرد از دارو بوده و يا اينكه بيمار به دليل داشتن بيماريهايي ديگر تنها يك قسمت از دارو را مصرف كرده است. در مجموع مصرف كنندگان آنژي پارس حدود ۸۴ درصد رضايت قطعي داشتهاند. ديگر موارد هم به نحوي از اين دارو تاثير بردهاند. اما ممكن است به دلايل شرايط ايمونولوژيك بدن فرد و نوع زخم دارو كافي نبوده و نياز به داروي بيشتري داشتهاند. همچنين برخي ديگر هم به مقدار كمتري از اين دارو نياز داشتهاند.
وي گفت: در راستاي فراهم كردن امكان دسترسي تعداد بيشتري از بيماران به داروي آنژي پارس تا زمان قرار گرفتن آن تحت پوشش بيمهها در نظر داريم، دارو را كه در حال حاضر با توجه به دوز درماني آن در بستههايي حاوي ۹۰ عدد كپسول خوراكي و سه عدد پماد ۳۰ گرمي براي استفاده در دورهاي ۴۵ روزه به قيمت حدود ۲۵۷ هزار تومان عرضه ميشود با مجوز صادر شده از وزارت بهداشت در صورت اخذ پروانه توليد به پكيجهاي پروتكل ۱۵ روزه شامل ۳۰ كپسول و يك عدد كرم سي گرمي تبديل ميشود. به اين ترتيب قيمت دارو به حدود ۸۰ هزار تومان كاهش مييابد. اين امر سبب ميشود كه تا مشخص شدن شرايط بيمه، بيماران حداقل بتوانند دارو را اقساطي تهيه كنند.
دكتر معتمدي با بيان اينكه با توجه به ذخيره مواد اوليه هيچ محدوديتي در توليد دارو وجود ندارد با اشاره به مراحل ثبت بين المللي آنژي پارس گفت: اگر اين دارو به ثبت بينالمللي نرسد با توجه به اثردهي بالاي آن امكان اينكه توسط مجموعههاي خارجي نيز توليد شود وجود دارد. بنابراين بايد براي ثبت بينالمللي اين دستاورد ملي تلاش شود. در حال حاضر پتنت علمي اين محصول در ۲۰ كشور صورت گرفته است. ثبت بين المللي آن هزينه سنگيني دارد و تامين بودجه اين امر براي شركت با توجه به مسائل موجود بسيار مشكل است. برآورد هزينه اين امر حدود ۲۰ ميليون يورو است در نتيجه سرمايه گذاران داخلي امكان سرمايه گذاري در اين امر را نداشته و سرمايه گذاران خارجي هم توقعاتي دارند كه اعتبار اين پروژه را زير سوال ميبرد. اين پروژه دستاوردي ملي است و بايد با نام ايران ثبت شود.
معاون بازرگاني و مطالعات راهبردي شركت پارس روس گفت: به منظور آغاز مطالعات كارآزمايي باليني آنژي پارس در اروپا، با يكي از معتبرترين مراكز تحقيق و توسعه ديابت در اروپا صحبتهايي شده است آنها نيز از تاثير اين دارو متحير هستند. اقدامات مقدماتي اين امر صورت گرفته است و در صورت تامين اعتبار (حدود ۶۰۰ ميليون تومان) كار با اين گروه اروپايي آغاز ميشود. در مجموع نتايجي كه از اين امر حاصل ميشود مورد تاييد كل اروپا خواهد بود. به اين ترتيب زمينههاي ثبت بينالمللي دارو تسهيل ميشود.
وي گفت: در سال جاري رجيستري محدود آنژي پارس در ۴ تا ۵ كشور را خواهيم داشت. اين امر دروازهاي است براي ورود به اتحاديه عرب. در حال حاضر مذاكراتي با ثبت رجيستري سوريه و لبنان در حال انجام است. بنابه ادعاي وزارت بهداشت عراق نيز بيش از ۵۰ درصد جمعيت عراق مبتلا به ديابت و يا زخم بستر هستند. به اين ترتيب با عراق و يونان نيز مذاكراتي خواهيم داشت. اين در حالي است كه رجيستري دارو پروسهاي طولاني و پنج ساله است.
دكتر معتمدي گفت: خلق يك دانش و ايجاد يك موسسه صنعتي گامهاي اوليه يك پروژه است و از اين پس نياز به حمايت دارد اين در حالي است كه در كشور ما به محض آن كه مجموعه به بلوغ خود رسيد حمايتها قطع ميشود.
وي با اشاره به مشكلات اقتصادي اجتماعي ناشي از قطع عضو در بيماران مبتلا به زخم پاي ديابتي گفت: زماني كه ميتوان فرد را به حيات سالم خود بازگرداند، هر بيمار مبتلا به زخم پاي ديابتي كه از اين مجموعه حذف شود دچار فاجعه ميشود. متاسفانه بيمار ديابتي همواره درگير زخم پاي ديابت است، هدف اصلي آنژي پارس، درمان مرحلههاي حاد نيست اگر در زخم هاي كوچك از اين دارو استفاده شود به مراحل حاد نميرسد. كاهش قيمت دارو سبب ميشود افرادي كه درگير زخمهاي كوچك هستند با پكيجهاي ۱۵ روزه درمان شوند.
وي عدم اطلاع كافي متخصصان از آنژي پارس را يكي از معضلات بزرگ دانست و گفت: در سال جاري به دليل محدوديت بودجه نتوانستيم ارتباط معقولي با متخصصان داشته باشيم. امسال را سال اطلاع رساني به متخصصان و بيماران قرار دادهايم و در اين زمينه تلاش ميكنيم. براي سال آينده اميدواريم NGO هاي ديابت نيز در اين امر درگير شوند. بر اين اساس ۲۹ تا ۳۱ ارديبهشت ماه كنگره بينالمللي ديابت با حضور ۵۰۰ نفر از متخصصان كل كشور و ۳۵ نفر از متخصصان خارج از كشور برگزار ميشود.
مجري طرح آنژي پارس در پايان تاكيد كرد: درمان زخم پاي ديابت فردي نيست و كار تيمي است. براي استفاده از داروي آنژي پارس شرايط زخم بايد كنترل شده باشد و عفونت نيز نداشته باشد. استفاده از آنژي پارس با عفونت فعال زخم نتيجه معكوس ميدهد.
لینک مرتبط :
http://www.pezeshk.us/?p=16366